Menu
Wereldkampioenen in miCoach Centre

Wereldkampioenen in miCoach Centre

Waar normaal de selectie- en jeugdspelers van Ajax trainen, bood het adidas miCoach Performance Centre woensdag een podium voor de pitchers van het Nederlands honkbalteam. Van 's morgens tot halverwege de middag werden testjes afgenomen bij de werpers uit de selectie die zich afgelopen jaar liet kronen tot wereldkampioen.

International Kevin Heijstek was een van de pitchers die zich gaandeweg de dag telkens individueel meldden op de Toekomst. De werper van DOOR/Neptunus kreeg net als zijn selectiegenoten sensoren opgeplakt voordat hij zijn honkbalkunsten kon laten zien. Met alle meetapparatuur op scherp lieten de honballers zien tot welke fysieke topprestaties zij in staat zijn.

De Nederlandse honkbalploeg van bondscoach Brian Farley veroverde de wereldtitel in oktober van het afgelopen jaar. Op het WK in Panama leverde Oranje een even verrassende als historische prestatie met het winnen van het eindtoernooi.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kevin Heijstek inspecteert zijn voornaamste materialen: de bal en handschoen... Kevin Heijstek inspecteert zijn voornaamste materialen: de bal en handschoen...
...Waarna de pitcher van Oranje met volle overgave werpt. ...Waarna de pitcher van Oranje met volle overgave werpt.
Heijstek was woensdag een van de pitchers van Oranje die een bezoek brachten aan het adidas miCoach Performance Centre. Heijstek was woensdag een van de pitchers van Oranje die een bezoek brachten aan het adidas miCoach Performance Centre.
Het adidas miCoach Performance Centre op de Toekomst vanuit de lucht. Het adidas miCoach Performance Centre op de Toekomst vanuit de lucht.