Menu
Wereldpers bij ontknoping Eredivisie

Wereldpers bij ontknoping Eredivisie

De perstribune zal zondagmiddag tijdens Ajax - FC Twente afgeladen vol zijn. De kampioenswedstrijd zal aandacht over de hele wereld krijgen. Naast de vaste volgers uit Nederland zullen er ook journalisten uit Costa Rica, Denemarken en China getuige zijn van de unieke ontknoping. Ook de Belgische pers is massaal aanwezig in ArenA.

Nog steeds stromen de persaanvragen voor Ajax - FC Twente binnen. De perstribune is echter allang volgeboekt. Het wordt qua pers zelfs nog drukker dan bij de Champions League-wedstrijden tegen AC Milan en Real Madrid eerder dit seizoen. De kampioenswedstrijd is in binnen- en buitenland ongekend populair, ook bij journalisten. Zo komen alle vaste volgers van Ajax en FC Twente, veelal in dubbele bezetting, naar de ArenA. Het unieke feit dat zowel Ajax als Twente zondag kampioen kan worden, zorgt ervoor dat veel regionale media uit het oosten van Nederland zich hebben aangemeld voor de unieke ontknoping in de Eredivisie.

De opmars van Christian Eriksen en Nicolai Boilesen zorgt ervoor dat er zondag verschillende Deense journalisten in het stadion aanwezig zijn om mogelijk getuige te zijn van de eerste landstitel van hun landgenoten. Het meespelen van de Belgen bij Ajax en FC Twente zorgt ook voor grote belangstelling van de media uit België. De aanwezigheid van de Belgische Twente-coach Michel Preud’homme maakt de interesse van onze Zuiderburen uiteraard nog groter. Twente-aanvaller Bryan Ruiz zorgt er op zijn beurt voor dat verslaggevers uit Costa Rica worden ingevlogen om de kampioenswedstrijd vanuit Amsterdam te verslaan.

Naast de 'uitverkochte' perstribune zullen er zondag meer dan 40 fotografen langs de lijn zitten. De tv-registratie zorgt eveneens voor drukte rondom het veld. De televisiecrew, bestaande uit een kleine 80 medewerkers, zorgt ervoor dat ook de thuisblijvers niets hoeven missen van het spektakel in de Amsterdam ArenA. In totaal zullen 20 camera's de wedstrijd registreren, waardoor de regisseur letterlijk ieder detail vanuit alle mogelijke hoeken kan laten zien aan de televisiekijkers. De sfeer in het tot de nok toe gevulde stadion maakt de beleving in de huiskamer helemaal compleet. En die huiskamers bevinden zich lang niet alleen in Nederland. De wedstrijd zal in ruim 80 verschillende landen live of in samenvatting worden uitgezonden. Al Jazeera is de bekendste internationale zender die rechtstreeks verslag doet van de unieke ontknoping in de Eredivisie.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst