Menu
Wes (10) traint als Ajacied op De Toekomst

Wes (10) traint als Ajacied op De Toekomst

Om te trainen als een echte Ajacied, hoef je niet meer per se bij de club te voetballen. Ajax organiseert in de schoolvakanties meerdaagse voetbalkampen en eendaagse clinics voor de jeugd. Zo ook in mei.

Ajax Camps & Clinics bestaat sinds 2010, en is bedoeld voor kinderen van zes tot en met zestien jaar. De tienjarige Wes de Jonge doet in de meivakantie – als er weer dertien clinics worden georganiseerd, waarvan vier op De Toekomst – voor de zesde keer mee aan een clinic.

Wes had al eens het geluk dat er spelers van het eerste elftal aanwezig waren, omdat het programma van de profvoetballers het toeliet. Maar of ze er nou wel of niet zijn, een beleving blijft het. “Ik vind het leuk dat je op het Ajaxveld speelt. Je doet veel oefeningen die ze bij Ajax ook doen: de schaar, de step-over en partijtjes vier te gen vier. Ik vond de techniekoefeningen en de finale het leukst.”

De bedoeling van Ajax Camps & Clinics is dat je je een echte Ajaxspeler voelt. Is dat gelukt?
“Ja. De trainers zeiden dat we dezelfde trucjes en dingetjes deden als de echte Ajaxspelers. Ik hoop dat ik een beetje opgevallen ben, want ik wil later ook bij Ajax spelen.”

Wat heb je de vorige keren geleerd?
“Dat je niet moet opgeven. De trainers vertelden tijdens de partijtjes dat je door moet blijven gaan. En ze vonden dat ik het goed deed.”

Wat hoop je nu te leren?
“Ik wil sneller worden aan de bal, daar moet ik beter in worden. Dat hebben we de vorige keren nog niet geoefend. Ik ga nu tegen de trainers zeggen dat ik dat wil oefenen.”

Vul onderstaand formulier in en maak kans op een Ajax clinic.