Menu

Wesley Sneijder tekent contract

Hij is net zestien jaar, speelde in het Nederlands elftal tot vijftien jaar en gaat volgend seizoen spelen voor het oranje onder zestien dat zich wil kwalificeren voor het EK. Sinds zijn achtste jaar maakt Wesley Sneijder deel uit van de jeugdopleiding van Ajax en hij tekende vrijdag een contract voor vijf jaar bij de Amsterdamse profclub.

De Utrechter, geboren op 9 juni 1984, heeft alle elftallen in de Ajax-jeugd doorlopen vanaf de E-junioren. En altijd op de linkshalfpositie. 'Ik kan zowel met links als met rechts even goed schieten, maar ik schrijf rechts. De linkshalfpositie is voor mij het prettigste. Ik heb wel op andere plaatsen op het middenveld gestaan, maar linkshalf voegt het beste.'

Afgelopen seizoen scoorde Sneijder dertien keer voor het B1-elftal. 'Daarmee was ik topscorer van mijn team', vertelde de Utrechter die dit schooljaar slaagde voor zijn mavo-diploma en nu een cursus Spaans gaat volgen.

Ook op voetbalgebied doet hij een stap voorwaarts met het tekenen van het contract. 'Dit is een lekker gevoel. Ik voel me vrijer. Natuurlijk moet ik me nu nog verder bewijzen, maar dit is een belangrijke stap in mijn ontwikkeling,' aldus het Ajax-talent. Edgar Davids was en is zijn grote voorbeeld.

'Ik hoop nog lang bij Ajax te spelen en ik hoop dat ik volgend seizoen eens bij de A1 mee mag doen.' Sneijders zal in de A2 een plekje krijgen, terwijl hij gezien zijn leeftijd eigenlijk nog in de B1 mag uitkomen.