Menu

Wesley Sonck 'best wel moe' na eerste week trainen

De vrijdagmiddagtraining van Ajax betekende de laatste van de eerste 'werkweek' van nieuwe aanwinst Wesley Sonck. De Belgische spits oogde enigszins vermoeid na de eerste echte partijtvorm die de Ajacieden afwerkten.

Ajax trainde vrijdagmiddag een uurtje. Na de warming-up volgde een pass-oefening, waarna de groep in twee partijen van acht gedeeld werd. Johnny Heitinga, Victor Sikora, Jari Litmanen, Steven Pienaar en John O'Brien ontbraken om verschillende redenen op het trainingsveld.

De witte ploeg bestond uit Sonck, Van der Vaart, Bergdølmo, Maxwell, Trabelsi, Obodai, Wamberto en De Jong, terwijl het team met de blauwe hesjes werd gevormd door Ibrahimovic, Galásek, Van der Gun, Boukhari, Pasanen, Yakubu, Sneijder en Van Damme. De overwinning ging afgetekend naar wit.

Wesley Sonck werd tijdens de training gadegeslagen door zijn vrouw en dochtertje, die pappa na afloop in haar gloednieuwe Ajax-shirt met nummer 19 en Sonck achterop kwam vertellen dat zij op het andere veld een doelpunt had gemaakt.

,,Het gaat hier sneller dan in België'', vertelde Sonck na de middagsessie. ,,De intensiteit van de trainingen ligt ook een stuk hoger.'' De nieuwe spits zei 'best wel moe' te zijn na de eerste week trainen met zijn nieuwe club. ,,Ik heb maar drie weken vakantie gehad, en in die vakantie werd ook mijn overgang naar Ajax geregeld. Er kwam veel tegelijk op me af, en nog steeds trouwens. In België was ik zo'n beetje de meest besproken voetballer dus die aandacht ben ik wel gewend. Ik word nog steeds elke dag gevolgd door Belgische journalisten. Hoe dat met de belangstelling van de Nederlanders zit, weet ik nog niet helemaal, maar ik laat alles maar op me af komen.''

Het is voor Sonck nog even wennen aan zijn nieuwe ploeggenoten. Dat komt vooral door de andere manier van spelen bij Ajax. ,,Er zijn veel goede voetballers hier. Ik was gewend om voorin een beetje te zwerven. Nu komen de voorzetten vaak van de flanken en dat ben ik nog niet gewend. Maar het bevalt me hier uitstekend dus ik denk dat het wel goed komt.''