Menu

Wesley Sonck naar Borussia Mönchengladbach

Ajax en Borussia Mönchengladbach hebben overeenstemming bereikt over de verhuur en transfer van Wesley Sonck. De Belgische spits stapt per direct over naar de club uit Mönchengladbach.

De periode van verhuur aan Borussia Mönchengladbach loopt tot 1 juli 2005. Aansluitend zal Sonck definitief getransfereerd worden naar de club van trainer Dick Advocaat, tenzij Borussia Mönchengladbach aan het eind van dit seizoen onverhoopt mocht degraderen. In dat geval heeft de Duitse club de mogelijkheid van de definitieve transfer af te zien.

Wesley Sonck werd geboren op 9 augustus 1978 in Ninove (België). Via de plaatselijke VK Ninove debuteerde hij in 1997 in de Belgische Eersteklasse. Na twee seizoenen RWD Molenbeek, één seizoen Germinal Ekeren en één seizoen Germinal Beerschot Antwerpen kwam hij in 2000 bij Racing Genk terecht. In juli 2003 tekende hij een contract bij Ajax, dat loopt tot medio 2008.

Sonck debuteerde in de hoofdmacht van Ajax op 12 augustus 2003 tijdens de uitwedstrijd tegen Grazer AK. De spits maakte zijn eerste doelpunt een maand later, op 13 september 2003, in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk in de Eredivisie. De 26-jarige Belg speelde in totaal 45 officiële wedstrijden voor Ajax en wist 15 keer te scoren.

In de Belgische nationale ploeg debuteerde Sonck op 2 juni 2001. In totaal kwam de Belgische international in 34 interlands in actie en scoorde hij 14 maal. Tevens werd hij twee jaar geleden benoemd tot ‘Rode Duivel van het jaar 2003’.