Menu

Wesley Sonck werkt hard aan zijn herstel

Terwijl de rest van de Ajax-selectie vrij had gekregen, stapte Wesley Sonck donderdagmiddag naar het trainingsveld. De Belg is herstellende van een teenblessure en werd door conditietrainer René Wormhoudt stevig onder handen genomen.

Met Sonck en Zlatan Ibrahimovic in de gelederen leek er voor Ajax niets aan de hand wat betreft de bezetting van de spitspositie. Maar Ibrahimovic onderging onlangs een operatie aan zijn lies en kort daarna raakte Sonck geblesseerd aan zijn teen. Toen ook stand-in voor de spitspositie Rafael van der Vaart last kreeg van lichamelijk ongemak was de zo goed bezette spitspositie plotseling vacant. Daardoor moest Ajax in Yannis Anastasiou een derde midvoor aan de selectie toevoegen.

Het meespelen van Wesley Sonck in de competitietopper tegen PSV is onzeker. Maar de Belgische spits lijkt zich niet neer te willen leggen bij die sombere voorspelling en werkte met Wormhoudt keihard aan zijn herstel.

De legendarische hersteltrainer Bob Haarms had de reputatie een 'beul' te zijn, een 'goede beul' weliswaar, maar René Wormhoudt kan er ook wat van. Na wat sprints over de lengte van het veld moest Sonck tientallen keren voorwaarts, zijwaarts en achterwaarts langs een hoeveelheid pylonen rennen.

En vervolgens nog eens tientallen malen afwerken op doel. Waarbij opviel hoe makkelijk Sonck kan schieten met zijn linkerbeen. De Belg werkte zich in het zweet. Met grote overgave deed hij de oefeningen van Wormhoudt. Die liet de spits nog wat meer rennen alvorens voor Sonck de tweede trainingssessie van de dag er op zat.