Menu

Westerhof neemt taken Wouters over

Veel belangstelling dinsdag van de pers voor Hans Westerhof, de nieuwe trainer van Ajax.

Het bestuur van Ajax heeft dinsdagochtend trainer Jan Wouters op non-actief gesteld. Gezien de slechte resultaten zag de leiding geen andere uitweg. De taken van Wouters worden nu uitgevoerd door Hans Westerhof , die al hoofd opleiding bij Ajax is en deze functie naast zijn interim hoofdtrainersschap, zal blijven vervullen. Jan Olde Riekerink blijft assistent-trainer.

Bestuurslid Hennie Henrichs, verantwoordelijk voor het technisch beleid, voelde zich verantwoordelijk voor de slechte resultaten van de afgelopen maanden en legde zijn functie neer. De spelers waren verrast door het besluit van de directie en het bestuur. Bij monde van aanvoerder Aron Winter kwam tijdens de persconferentie naar buiten dat ze er niet blij mee waren, want de voetballers hadden Wouters hoog zitten.

Hans Westerhof heeft de taak in de laatste negen competitie-duels de tweede plaats op de ranglijst te bereiken en Ajax een ticket voor de Champions League te bezorgen. De directie liet weten dat er nog geen besluit is genomen voor een nieuwe trainer volgend seizoen. Om begrijpelijke redenen was Jan Wouters niet beschikbaar voor commentaar.