Menu
Westermann realistisch bij terugkeer op vertrouwd terrein

Westermann realistisch bij terugkeer op vertrouwd terrein

Heiko Westermann is een grote naam in Duitsland, iemand die zijn sporen in de Bundesliga verdiende. De terugkeer met Ajax bij zijn oude club Schalke 04 was voor de Duitse pers dan ook aanleiding om poolshoogte te nemen hoe het met de 27-voudig international gaat.

Peter Bosz heeft naast begenadigde trainerskwaliteiten ook een kleine talenknobbel. De coach van Ajax spreekt een aardig woordje over de grens, en ook in het Duits kan hij zich meer dan uitstekend verstaanbaar maken. Toch hoefde Bosz zich op de persconferentie voorafgaand aan Schalke 04 - Ajax maar mondjesmaat in de taal van onze oosterburen uit te drukken. De aandacht van de Duitse pers was vooral gericht op Westermann. De 33-jarige verdediger van Ajax speelde jarenlang voor verschillende clubs in de Bundesliga. Tussen 2007 en 2010 verdedigde hij de kleuren van Schalke.

Rol op het tweede plan uitleggen
,,Morgen ist Heiko dabei. Meer weet ik niet, maar morgen is hij er in ieder geval bij”, was het enige dat
Bosz uiteindelijk in het Duits zei. Even daarvoor had Westermann zelf zijn rol op het tweede plan uitgelegd. ,,Het is altijd een teleurstelling als je niet speelt, maar ik ben eraan gewend.”

Westermann is met Ajax terug in het stadion dat tussen 2007 en 2010 zijn thuishaven was.
Westermann is met Ajax terug in het stadion dat tussen 2007 en 2010 zijn thuishaven was.

Toch is Westermann niet het type om zijn kop in de wind te gooien. ,,Ik ga er niet moeilijk over doen. De wedstrijd van morgen is daarvoor veel te belangrijk.”

Druk op de schouders van Schalke
Westermann werd ook gevraagd wat hij had meegekregen van de berichtgeving in zijn vaderland over de heenwedstrijd waarin Ajax Schalke letterlijk en figuurlijk de baas was. ,,Schalke staat morgen onder grote druk. Ik heb gelezen dat ze verrast waren over ons optreden in Amsterdam. En dat ze van geluk
mochten spreken dat het maar 2-0 was geworden. Met dank aan Fährmann, de doelman van Schalke. Maar ik heb de jongens ook verteld dat we er nog niet zijn.”

Westermann rekent op een prachtige ambiance. ,,Het is een grote wedstrijd. Je wordt voetballer om dit
soort duels te spelen. Het is een voorrecht om in zo'n groot stadion te spelen. Mijn medespelers en ik verheugen ons enorm op de wedstrijd.”

Lees ook: Bosz: 'Moeten enorm geconcentreerd zijn'

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst