Menu
Wie kan Ajax in de play-offs treffen?

Wie kan Ajax in de play-offs treffen?

Mede dankzij twee treffers van Davy Klaassen tegen PAOK (1-2) plaatste Ajax zich woensdagavond in Thessaloniki voor de play-offs van de UEFA Champions League. De laatste keer dat het Ajax lukte om zich via de play-offs te plaatsen voor de Champions League was in 2010. Daarna plaatste Ajax zich vier jaar op rij als kampioen rechtstreeks voor het hoofdtoernooi.

Welke tegenstander Ajax treft in de play-off ronde van de Champions League wordt vrijdagmiddag om 12:00 uur tijdens de loting in het Zwitserse Nyon duidelijk. Het wordt een club uit het rijtje AS Roma, Steaua Boekarest, FC Rostov, AS Monaco of Young Boys. De inzet van deze dubbele confrontatie op 16/17 en 23/24 augustus is een ticket voor het hoofdtoernooi van het allerhoogste podium in het Europese clubvoetbal. 

Zes jaar geleden werd het Oekraïense Dinamo Kiev in een tweeluik verslagen. De eerste uitwedstrijd in Kiev eindigde in 1-1, mede dankzij een doelpunt van Jan Vertonghen. Thuis in Amsterdam werd mede door doelpunten van Luis Suárez en Mounir El Hamdoui (2-1) de kwalificatie voor de CL veiliggesteld.

Tekst: Ajax.nl
Foto: UEFA.com