Menu
Wie treft Ajax A1 in de Youth League?

Wie treft Ajax A1 in de Youth League?

Ajax A1 gaat dinsdagmiddag in de koker voor de eerste twee rondes van de UEFA Youth League. De uitschakeling van het eerste elftal voor de groepsfase van de UEFA Champions League betekent automatisch dat kampioen Ajax A1 dit seizoen in het zogenaamde 'Domestic Path' van de Youth League instroomt.

In tegenstelling tot het hoofdtoernooi van de Youth League (dat synchroon loopt met de duels in de Champions League) is er in het Domestic Path geen groepsfase. De eerste twee rondes verlopen direct via een knock-outsysteem. De acht winnaars van de eerste twee rondes nemen het na de winterstop op tegen de nummers twee van de groepsfase. De winnaars van deze ronde zullen het vervolgens opnemen tegen de groepswinnaars van de Youth League.

Ajax A1 heeft in het vorige seizoen laten zien dat de knock-outrondes van het Domestic Path een prima mogelijkheid bieden tot overwinteren in de Youth League. De A-junioren brachten het uiteindelijk tot de kwartfinale, waarin de uiteindelijke winnaar Chelsea met 1 - 0 te sterk was.

Speeldata
Wedstrijd 1, ronde 1 : dinsdag 27/woensdag 28 september 
Wedstrijd 2, ronde 1 : dinsdag 18/woensdag 19 oktober   
Wedstrijd 1, ronde 2 : dinsdag 1/woensdag 2 november 
Wedstrijd 2, ronde 2 : dinsdag 22/woensdag 23 november