Menu
Wie wordt de nieuwe eSporter van Ajax?

Wie wordt de nieuwe eSporter van Ajax?

De finales van de Ziggo eBattle Ajax next ePlayer worden woensdag 12 juni en donderdag 13 juni gespeeld. FIFA-spelers van over de hele wereld streden in de afgelopen maanden om een plek in de Grand Final. De beste 8 komen deze week in Amsterdam samen en proberen hun droom te realiseren: een professioneel contract als FIFA-speler bij Ajax.

Ajax en Ziggo maken een nieuwe droom mogelijk, namelijk een talentvolle FIFA-speler een podium bieden om zijn talent te ontwikkelen en zich te meten met de wereldtop. Afgelopen maanden werden er internationale toernooien georganiseerd, waarin spelers een plek in de Grand Final konden bemachtigen. 8 spelers die zich hebben gekwalificeerd voor de finale, strijden voor de felbegeerde prijs: een profcontract bij het Ajax eSports team.

Profcontract bij team Ajax
De winnaar krijgt een contract voor 1 seizoen bij het officiële eSports team van Ajax en mag zich bewijzen tussen de beste spelers ter wereld. Hij mag Ajax vertegenwoordigen op nationale en internationale toernooien, krijgt professionele coaching, gaat werken aan zijn voeding en fysiek onder begeleiding van fitnesscoach Mahdi en krijgt een salaris zodat hij zich helemaal kan focussen op het FIFA spelen.

De nieuwe eSporter wordt toegevoegd aan het huidige Ajax-team: de Nederlander Dani Hagebeuk, de Amerikaan Joey Calabro en de Braziliaan Victor dos Santos Coelho, kortweg Tore. 

Programma Ajax next ePlayer
De spelers komen dinsdag 11 juni aan. Op woensdag 12 juni vindt de groepsfase plaats waar de spelers strijden om een plek in de finales, die gespeeld worden in de officiële Ajax-kleedkamer. Een poule bestaat uit 4 spelers en wordt gespeeld op de Playstation 4. De overige deelnemers spelen in een aparte poule op de Xbox.  

Op donderdag 13 juni worden de finales gespeeld in de Ajax-Gallery. Hier wordt bekend wie de nieuwe eSporter van Ajax zal zijn. De finales op donderdag worden live uitgezonden op het YouTube-kanaal van Ajax. Koen Weijland, oud-Ajax eSporter, presenteert de finale en ook de huidige eSporters van Ajax zijn aanwezig.

👉Schakel donderdag vanaf 14:45 uur live in via: Youtube.com/afcajax

Deelnemersveld:
🇳🇱 Dani van Wessel
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Michael Faria
🇭🇺 Gabor Szirtesi
󠁥󠁮󠁧󠁿
󠁥󠁮󠁧󠁿󠁥󠁮󠁧󠁿🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Mitchell Hayward
🇳🇱 Jonas Ghebrehiwot
🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Zac Moore
🇫🇮 Joona Vaajala
🇳🇱 Lars van der Voort

Tekst en beeld: Ajax.nl