Menu
Wie wordt de volgende 'giant'?

Wie wordt de volgende 'giant'?

De Ajax Experience biedt alle Ajacieden de kans om zich in het hartje van de stad onder te dompelen in de wereld van Ajax. In de Experience op het Rembrandtplein kun je sinds een maand een heuse Ajax-belevenis ondergaan. In vier afleveringen neemt Ajax.nl je mee in ’s werelds nieuwste interactieve voetbalbeleving. In de slotaflevering: wie komt er op de witte muur?

Slechts acht metrohaltes scheiden de twee Ajax-werelden in Amsterdam. Vanaf de Amsterdam ArenA is het met de ondergrondse slechts tien minuten naar het Waterlooplein. Een paar honderd meter verderop vind je de Ajax Experience op het Rembrandtplein. Kortom; een ideale verbinding om je Ajax-dag compleet te maken. Het geldt zowel voor de doorgewinterde Ajax-fan, de gemiddelde voetbalsupporter als voor de vele toeristen die Amsterdam met een bezoek vereren.

Bij binnenkomst in de Ajax Experience is de rijke historie van de regerend landskampioen direct zichtbaar. Op grote witte muren staan de grootste Ajax-helden, ofwel 'giants', uit de historie afgebeeld. Van ‘Goaltjes Piet’ van Reenen via Johan Cruijff, Jari Litmanen en Danny Blind naar Christian Eriksen. De 19-jarige Deen is van de huidige selectie de ‘giant’ die een plekje op de wall of fame heeft verworven. Naast Eriksen is bewust een ruimte wit gelaten voor de volgende ‘giant’.

De grote vraag is natuurlijk welke Ajacied een plek in de Ajax Experience zal verdienen. Speelt hij op dit moment al in het eerste elftal of is het een groot talent uit de jeugdopleiding van Ajax? Het is een mooie vraag voor een weddenschap onder Ajax-fans. Wie heeft een voorspellende blik? Wie toont zich een echte Ajax-kenner? Zo lang Eriksen nog geen nieuwe buurman heeft, staan alle opties open…

Kom naar de Ajax Experience aan het Rembrandtplein en beleef de wereld van Ajax!

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Website Ajax Experience

Wie komt er op de 'wall of fame' naast Christian Eriksen? Wie komt er op de 'wall of fame' naast Christian Eriksen?