Menu
Wielaert op bezoek bij oude rivaal

Wielaert op bezoek bij oude rivaal

Hoewel Rob Wielaert pas drie weken Ajacied is, heeft hij zich snel aangepast bij zijn nieuwe club. De 30-jarige verdediger ontpopte zich de voorbije weken onmiddellijk tot basisspeler in het elftal van trainer Marco van Basten.

Rob Wielaert debuteerde tegen NEC, rivaal van Vitesse. Rob Wielaert debuteerde tegen NEC, rivaal van Vitesse.

,,Ik moet zeggen dat ik me vanaf dag één redelijk goed thuis voel en goed ben opgevangen", vertelt de Brabander over zijn eerste weken in Amsterdamse dienst . ,,Ik moest alleen wel een beetje wennen aan het trainingsveld, dat zachter of harder is dan dat van FC Twente. Dat voelde ik de eerste dagen aan mijn hamstrings, maar inmiddels ben ik daar aan gewend. Nu is het alleen nog zaak een huisje te vinden en dan ben ik helemaal gesetteld."
Wielaert debuteerde drie weken geleden in de wedstrijd tegen zijn voormalige club NEC, die met 2-4 werd gewonnen. Zondag reist hij met Ajax voor het uitduel met Vitesse opnieuw af naar Gelderland. In zijn periode bij NEC beleefde de routinier een droomdebuut tegen de grote rivaal uit Arnhem. ,,Ik had donderdag nog met het tweede elftal van PSV gespeeld", blikt hij terug. ,,Vrijdagochtend belden Leen Looyen en Johan Neeskens mij om te vragen of ik naar NEC wilde komen. Later op de dag ben ik naar Nijmegen gereden en kwamen we eruit over een verhuurperiode bij NEC. Vervolgens trainde ik zaterdag voor het eerst mee en debuteerde ik zondag tegen Vitesse. Die wedstrijd wonnen we met 1-0 door een doelpunt van mij."
Het is niet altijd makkelijk Ajacied te zijn. Wielaert baalt nadat Ajax verloren heeft van sc Heerenveen. Het is niet altijd makkelijk Ajacied te zijn. Wielaert baalt nadat Ajax verloren heeft van sc Heerenveen.

Wielaert maakte als NEC’er van dichtbij mee hoe groot de rivaliteit is met Vitesse. ,,Dat waren inderdaad heel speciale wedstrijden", legt hij uit. ,,We hebben een aantal keer een minder seizoen gedraaid met NEC, maar als je van Vitesse won was het hele seizoen goed voor de supporters. Die beleving was heel groot, nog meer van NEC naar Vitesse toe dan andersom. Ik kan mij nog herinneren dat Dejan Govedarica met gele voetbalschoenen bij ons aankwam en dat hij meteen werd uitgefloten. Als je iets met geel droeg was het al fout."
Ook als Ajacied verheugt Wielaert zich op de wedstrijd in de Gelredome. ,,Er ligt meestal een goed veld. Verder zie ik Alfred Schreuder weer, met wie ik heb samengespeeld bij Twente", doelt hij op de huidige assistent-trainer van de Arnhemmers. ,,Ik vind Vitesse op papier een heel goede groep hebben. Je ziet nu ook dat er na het ontslag van Hans Westerhof toch iets meer een team staat. Daarnaast hebben ze voorin jongens lopen die een wedstrijd kunnen beslissen." Eén van hen is Lasse Nilsson, die vorige week op huurbasis werd overgenomen van Saint-Etienne. ,,Bij Heerenveen vond ik hem een frivole, goede voetballer die geregeld zijn doelpuntje meepikte", meent Wielaert over de Zweed.
Wielaert beseft als organisator van de defensie dat coaching heel belangrijk is. ,,Je maakt het behalve jezelf ook het team makkelijker als de mensen om je heen goed staan", zegt de speler die in de jeugd bij PSV steevast de aanvoersband droeg. ,,Voor mij voelt dat heel natuurlijk. Ik zou me niet lekker voelen als ik mijn mond moest dichthouden tijdens een partijtje of een wedstrijd. Volgens mij werkt dat ook niet."