Menu
Wielaert verwacht open duel

Wielaert verwacht open duel

Rob Wielaert speelt zondag met Ajax tegen Willem II. De centrale verdediger verwacht een aantrekkelijk duel. ,,Ik denk dat beide ploegen voor de drie punten gaan.”

Na afloop van de vrijdagtraining speelde Rob Wielaert nog even een potje voetvolley. Na afloop van de vrijdagtraining speelde Rob Wielaert nog even een potje voetvolley.

Willem II bezet momenteel de elfde plaats op de ranglijst van de Eredivisie. Een veilige positie, waardoor Ajax niet met angst en beven tegemoet getreden zal worden. ,,Ik verwacht dat Willem II vrijuit zal voetballen en echt voor de drie punten zal gaan”, zegt de 30-jarige verdediger als de vrijdagtraining erop zit. ,,Maar wij gaan er natuurlijk alles aan doen om de drie punten hier te houden.”

Wielaert heeft veel banden met Tilburg en Willem II. Hij heeft familie in de Brabantse stad en zijn vader was ooit jeugdtrainer en scout bij de club. ,,En ik heb toen ik negen jaar oud was zelfs nog een paar oefenwedstrijden gespeeld voor Willem II”, zegt hij. Met Frank Demouge, aanvaller van het huidige Willem II, speelde hij een paar seizoen geleden samen bij NEC. Als Demouge speelt, komen ze elkaar zondag tijdens de wedstrijd ongetwijfeld tegen. ,,Maar als het een beetje loopt bij ons, hoop ik toch zelf iets meer door te kunnen schuiven”, aldus Wielaert. Volgens de Ajacied is Demouge wel iemand waar de Ajax-defensie rekening mee moet houden. ,,Hij gaat er altijd honderd procent voor”, zegt Wielaert. ,,Het is zeker geen luie spits. En hoewel hij de laatste tijd niet meer heel veel scoort, is hij toch vaak waardevol voor het elftal.”

Er werd vrijdag veel overleg gevoerd tussen staf en spelers. ,,Dat gaat over zaken als druk zetten", legt Rob Wielaert uit. ,,En ook over dingen die nog te vaak mis gaan." Er werd vrijdag veel overleg gevoerd tussen staf en spelers. ,,Dat gaat over zaken als druk zetten", legt Rob Wielaert uit. ,,En ook over dingen die nog te vaak mis gaan."

Ajax is met FC Twente, de vorige club van Wielaert, in de race om de tweede plaats op de ranglijst. Met nog vijf wedstrijden te spelen, heeft Ajax één punt achterstand op de Tukkers. De clubs staan 10 mei, tijdens de laatste speelronde in de Eredivisie, tegenover elkaar. Is Wielaert al bezig met de waarschijnlijk cruciale wedstrijd tegen zijn voormalige werkgever? ,,Nee, eigenlijk helemaal niet”, zegt hij. ,,Wij moeten gewoon zorgen dat we zo min mogelijk punten morsen. We leven van wedstrijd naar wedstrijd.”