Menu
‘Wij moeten ons wapenen tegen fysiek sterk Kopenhagen’

‘Wij moeten ons wapenen tegen fysiek sterk Kopenhagen’

Ajax treft donderdagavond FC Kopenhagen in de achtste finale van de UEFA Europa League. Peter Bosz kent de kracht van de Deense koploper, gaf hij daags voor de heenwedstrijd tijdens de persconferentie in het Parken Stadion aan. Achter de tafel in de perskamer liet hij gelijk weten dat Matthijs de Ligt en Kenny Tete de vervangers zijn van de geschorste Davinson Sánchez en Joël Veltman.

Iets na half zeven meldde de Ajax-trainer zich, samen met Lasse Schöne, om zijn visie te geven op de wedstrijd van donderdag. Ajax gaat proberen een goede uitgangspositie te creëren zodat volgende week in Amsterdam de kwartfinale wordt bereikt. Een uitdoelpunt is gewenst, maar eenvoudig wordt dat niet. Een tegengoal in een thuiswedstrijd laat Kopenhagen dit seizoen nauwelijks toe.

,,Kopenhagen is een goede ploeg”, gaf Bosz de Nederlandse en Deense pers te kennen. ,,Zij spelen anders dan wij gewend zijn. Ze zijn fysiek sterk en spelen zo ongeveer het spel dat Groningen zondag ook tegen ons speelde. Wij moeten ons daar tegen wapenen.”

Peter Bosz vermaakte zich met Lasse Schöne achter de microfoons.
Peter Bosz vermaakte zich met Lasse Schöne achter de microfoons.

,,Maar”, waarschuwde Bosz de Denen: ,,Wij zijn defensief ook sterk. Ik hoop niet dat het heel verdedigend wordt, want daar houden we niet van. Maar als Ajax speelt, is het nooit een verdedigende wedstrijd. Wij hebben de tegenstander goed geanalyseerd, maar we moeten ons eigen spel spelen.”

Logische vervangers
Dat Bosz het moet stellen zonder zijn vaste waarden Veltman en Sánchez is een gegeven waar de trainer al een oplossing voor heeft: ,,Kenny Tete gaat op rechts spelen en Matthijs de Ligt rechts centraal in de verdediging. Dat zijn de logische vervangers voor de geschorsten. Ik heb het volledige vertrouwen in Matthijs.”

Dat de rest van de basiself hetzelfde zal zijn als afgelopen weekeinde, dat wilde de trainer niet zo stellen. ,,Nee, dat is helemaal niet gezegd. We moeten eerst nog trainen. Ik ga echter geen 5-3-2 spelen.”

Tekst: Ajax.nl/Monique Janse
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst