Menu
Wijzigingen binnen RvC

Wijzigingen binnen RvC

De Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV verwacht nog dit kalenderjaar twee nieuwe leden voor te kunnen dragen. Deze voordracht zal plaatsvinden tijdens een nog uit te schrijven Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA).

Deze voordrachten zijn het gevolg van de recente veranderingen binnen de directie en de RvC, zoals aangekondigd in een persbericht op 6 september 2015. Door de voorgenomen benoeming van Dolf Collee tot statutair directeur en directievoorzitter, bij de eerstvolgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA), is een vacature binnen de RvC ontstaan. Collee trad vanwege deze aangekondigde wijziging af als commissaris. RvC-voorzitter Hans Wijers heeft eveneens kenbaar gemaakt binnenkort te willen aftreden, waardoor een tweede vacature binnen de RvC ontstaat.

Momenteel worden gesprekken gevoerd met kandidaten. Nadien volgt een voordracht van de twee beoogde nieuwe leden van de RvC bij een BAVA.

Reactie Wijers

Hans Wijers: ,,Bij mijn collega’s in de RvC is al langere tijd bekend dat ik tijd zou willen vrijmaken voor andere dingen. Ik wilde niet zomaar wegstappen, maar pas als ik het gevoel heb dat het organisatorisch en bestuurlijk gezien verantwoord is. Met de reeds aangekondigde wijzigingen binnen de directie is dat een feit. De club staat er zakelijk en financieel gezien ook goed voor. We hebben met elkaar veel bereikt. Sportief gezien was het niet halen van de UEFA Champions League een domper, maar in de Eredivisie gaat het goed. De spelers in wie de club veel vertrouwen heeft, zowel in de A-selectie als bij de jeugd, hebben langlopende contracten. Ook dat is belangrijk."

Wijers vervolgt: ,,De directie van Ajax gaat komend jaar geleid worden door Dolf Collee en daarna neemt Edwin van der Sar het stokje over. Samen met Jeroen Slop en Marc Overmars voeren zij de dagelijkse leiding van de club. Ik heb veel vertrouwen in deze directie, voor zowel de korte als de lange termijn. Leo van Wijk heeft zich bereid verklaard de rol van voorzitter van mij over te willen nemen. Hij kent de club door en door en heeft daarnaast een schat aan internationale ervaring op bestuurlijk topniveau, dus ook dat is goed voor Ajax.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst