Menu
Wijzigingen trainersstaf de Toekomst

Wijzigingen trainersstaf de Toekomst

Een aantal trainers dat bij Ajax in de jeugdopleiding werkzaam is, heeft dinsdag te horen gekregen dat zij volgend jaar niet in dezelfde positie terug zullen keren. Het gaat om Wim Kwakman (C1), Arnold Mühren (C2), Eddy van Schaick (D3), Martin Dorré (E2), keeperstrainer Jan Splinter en looptrainer Renaldo Landburg. Zij hebben allen een aflopend contract.

Jan Olde Riekerink, hoofd jeugdopleiding van Ajax: ,,De jeugdopleiding is goed, maar kan nog veel beter. We zijn al enige tijd bezig om niet alleen de spelers, maar ook de organisatie van de jeugdopleiding te verbeteren. We gaan voor de elftallen C1, C2 en E2 op zoek naar andere trainers, de D3 bestaat volgend seizoen niet meer.”

Olde Riekerink vervolgt: ,,We hebben personen nodig die passen binnen het nieuwe profiel. Van deze nieuwe trainers wordt meer gevraagd dan we voorheen van onze jeugdtrainers verwachtten. Ook gaan we verder met specialisatie en specifieke trainingen; individueel of in kleine groepen. We willen de juiste mensen op de juiste plaatsen hebben. Ik sluit daarom niet uit dat een aantal van de genoemde collega’s dat aan het einde van dit seizoen hun huidige positie kwijtraakt, elders binnen de opleiding kan worden geplaatst.”

Foto: Ajax.nl