Menu
Wijzigingen trainersstaf jeugdteams

Wijzigingen trainersstaf jeugdteams

Naast het aanstellen van de nieuwe hoofdtrainer voor het eerste elftal, Frank de Boer, hebben er ook enkele positiewisselingen plaatsgevonden bij de jeugdopleiding van Ajax. Bij Jong Ajax maken Albert van der Dussen en Bryan Roy per direct plaats voor Gery Vink (foto).

Vink (Opheusden, 30 augustus 1965) is sinds 2006 actief bij Ajax, alwaar hij de A2-junioren onder zijn hoede had. Eerder was hij ook als jeugdtrainer werkzaam bij Vitesse en PSV.

Bij de A1 vormde Frank de Boer samen met Bob de Klerk tot begin december 2010 het trainersduo. Na de overstap van De Boer leidde De Klerk het vlaggenschip van de jeugdopleiding zelfstandig. De Klerk heeft Ajax vorige week laten weten in te gaan op een buitenlandse aanbieding. Vanaf komende week wordt de A1 getraind door Dennis Bergkamp en Fred Grim.

Bergkamp maakt de overstap van de D2 naar de A1. Bergkamp maakt de overstap van de D2 naar de A1.

Bergkamp (Amsterdam, 10 mei 1969) doorliep vanaf zijn twaalfde jaar de jeugdopleiding van Ajax en maakte in 1986 zijn debuut in het eerste elftal. In totaal speelde Bergkamp 239 wedstrijden voor Ajax, waarin hij 122 doelpunten maakte. Sinds 1 juli 2009 is Bergkamp terug bij Ajax als jeugdtrainer. Hij liep het seizoen daarvoor reeds stage bij het eerste elftal, dat toen onder leiding stond van Marco van Basten. Dit seizoen had hij samen met Heini Otto de D2 onder zijn hoede. Otto maakt het seizoen met dat elftal af zonder ondersteuning van een tweede trainer.

Grim (Amsterdam, 17 augustus 1965) doorliep de jeugdopleiding van Ajax en stond in negen seizoenen meer dan honderd keer onder de lat. In 2005 startte hij als keeperstrainer bij Ajax en na een uitstap van twee seizoenen keerde hij in 2008 bij Ajax terug als assistent-trainer van Pieter Huistra bij Jong Ajax. Sinds dit seizoen verrichtte Grim diverse ondersteunende voetbaltechnische werkzaamheden bij Ajax, waaronder het begeleiden van door Ajax aan andere clubs verhuurde spelers.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst