Menu
Willem II tankt vertrouwen met aardige serie

Willem II tankt vertrouwen met aardige serie

'Vertrouwen', het is een woord dat veel Ajacieden gebruikten na de zege op Feyenoord (1-4). Ruime zeges, vooral op de grote rivaal, helpen daar zeer bij. Ook tegenstander Willem II heeft de afgelopen wedstrijden getankt, maar heeft daarentegen een verdediging die nog wel eens hapert.

De winning streak begint voorzichtig te leven in Tilburg. Willem II koestert de winstreeks van 2 Eredivisie-wedstrijden en kan nu, voor het eerst sinds november 2008, 3 Eredivisie-wedstrijden op rij winnen.

De serie, waardoor de Tilburgers (9 punten) het vertrouwen tankten, is een van de beste series van de afgelopen 10 jaar. De Tilburgers haalden slechts 2 keer meer punten uit de eerste 9 speelrondes. Dat lukte in 2008-2009 en 2014-2015, toen 12 punten bij elkaar werden gespeeld.

Willem II was afgelopen woensdag in de KNVB Beker met 2-1 te sterk voor sc Heerenveen.
Willem II was afgelopen woensdag in de KNVB Beker met 2-1 te sterk voor sc Heerenveen.

Lek in de verdediging
Er bestaat echter ook een lek in Tilburg. Want de ploeg moest al 19 tegendoelpunten incasseren. Alleen Roda JC (20) deed het slechter. Van alle tegentreffers kwamen 3 voort uit een hoekschop. Dat biedt kansen voor Ajax, want 8,8% van de hoekschoppen aan Tilburgse doelzijde resulteerde in een doelpunt; het hoogste percentage in de Eredivisie. 

Als Marcel Keizer de rekenmachine erbij pakt leert een snelle som dat er per 12 hoekschoppen 1 doelpunt valt. Misschien een bruikbaar weetje voor de Ajax-coach.  

Zie ook: Ajax hoopt op nieuwe zege in Tilburg
Lees ook: Ajacieden keren terug op bekend terrein

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Foto: Pro Shots