Menu

Willem II wil trainen in ArenA

TILBURG (ANP) - Willem II wil als eerste club in de KPN Eredivisie iets doen tegen de erbarmelijke grasmat in de ArenA. De Tilburgse club beraadt zich over de mogelijkheid bij Ajax vooraf een training aan te vragen om te kunnen wennen aan de ondergrond.

Bob Haarms, net terug van vakantie, inspecteert de herstelwerkzaamheden aan het veld. Na het bekerduel vrijdag tegen Vitesse grote delen verwijderd.

De wedstrijd tegen Ajax is op 11 februari. De Tilburgers willen niets aan het toeval overlaten. ,,Want het is in de ArenA altijd maar weer afwachten hoe de condities zijn. De ene keer blijven spelers achter de plaggen haken, een andere keer is het veld een glijbaan. Het wachten is op de eerste zware blessure van een speler'', zegt directeur voetbalzaken Martin van Geel.

De club overweegt een verzoek om een dag voor de wedstrijd op de 24e grasmat van het overdekte stadion te mogen oefenen. Bij Europa Cupvoetbal is die praktijk al jaren gangbaar en is de thuisclub verplicht de gasten op de wedstrijdmat te laten trainen.

Ajax-trainer Co Adriaanse hamerde er in het verleden als trainer van Willem II al op dat een grasmat het podium van de voetbalartiest is. De oefenmeester liet enkele jaren geleden zelfs een compleet nieuw trainingsveld aanleggen, omdat het oude niet voldeed aan de eisen die het moderne voetbal aan een grasmat stelt.

Volgens een woordvoerder van de KNVB voorzien de reglementen niet in het mogelijke verzoek. ,,Het enige vereiste is dat er op de dag van de wedstrijd een bespeelbaar veld ter beschikking staat. De KNVB bepaalt niet wat er een dag eerder in een voetbalstadion gebeurt.''

Bij Ajax wacht men de ontwikkelingen af. ,,We staan er niet onwelwillend tegenover, maar een probleem zou de belasting van het veld kunnen zijn. Om het gras zoveel mogelijk te sparen mag Ajax er zelf eigenlijk ook niet op trainen. Waarom Willem II dan wel?'', aldus een woordvoerder.

Website Willem II