Menu
Wim Jonk individueel trainer Ajax jeugdopleiding

Wim Jonk individueel trainer Ajax jeugdopleiding

Wim Jonk is toegetreden tot de technische staf van de jeugdopleiding van AFC Ajax. De 41-jarige oud-voetballer gaat de functie van individueel trainer bekleden.

Jonk gaat dit samen doen met Simon Tahamata, die reeds anderhalf jaar als individueel trainer werkzaam is. De Volendammer zal zich vooral richten op de technische ontwikkeling van de jeugdspelers in de bovenbouw. ,,Dit is een prachtige uitdaging", reageerde de oud-voetballer, toen hij vrijdag zijn handtekening onder het contract zette. ,,Ajax is een grote club, waar ik als speler mooie tijden heb beleefd. Toen ik gevraagd werd om te komen trainen, hoefde ik niet lang na te denken."

Jonk weet wat er de komende tijd van hem wordt verwacht. ,,Ik moet de spelers individueel op een hoger niveau zien te krijgen", aldus de nieuwe trainer, die bekend stond om zijn fluwelen traptechniek. ,,Ik zal natuurlijk veel aandacht besteden aan de passing, maar ook aan andere aspecten." Technisch directeur Martin van Geel is verheugd dat Jonk weer Ajacied is. ,,We hebben Wim aan het werk gezien bij Volendam en zijn overtuigd dat hij een aanwinst is voor de jeugdopleiding van Ajax. En dat hij hier heeft gevoetbald is natuurlijk heel mooi meegenomen."

Martin Van Geel: 'Wim is een aanwinst voor de jeugdopleiding'. Martin Van Geel: 'Wim is een aanwinst voor de jeugdopleiding'.

Wim Jonk begon zijn carrière in het betaalde voetbal in 1986 bij FC Volendam in de eerste divisie. Twee jaar later maakte hij de overstap naar Ajax. Hij speelde vijf jaar voor de Amsterdamse club en won het landskampioenschap, de UEFA Cup en de KNVB Beker. In 1993 maakte Jonk de overstap naar de Italiaanse club Inter uit Milaan. Twee jaar later keerde hij terug naar Nederland; hij speelde er drie jaar voor PSV. Jonk sloot zijn carrière als profvoetballer af bij de Engelse club Sheffield Wednesday.

Jonk speelde 49 keer voor het Nederlands elftal, en kwam onder andere tijdens de WK’s van 1994 en 1998 voor Oranje in actie.

Na zijn carrière als voetballer was Jonk enige tijd analist bij NOS Studio Sport. Daarna trad hij opnieuw in dienst van FC Volendam, waar hij bestuurslid technische zaken was.

Ajax TV was natuurlijk aanwezig bij de contractondertekening van Wim Jonk.
Ga voor het interview met de nieuwe jeugdtrainer naar de website van Ajax TV>>