Menu
Wim Polmann overleden

Wim Polmann overleden

Wim Polmann is op donderdag 12 februari zeer plotseling overleden. Polmann was sinds 1994 op heel veel Nederlandse velden te vinden, op zoek naar nieuw talent voor Ajax. In 1998 werd hij lid van Ajax. Onder andere Jan-Arie van der Heijden is door hem ontdekt.

Wim Polmann is 68 jaar geworden. Wim Polmann is 68 jaar geworden.

,,Wim was een innemende persoonlijkheid", vertelt Fred Arroyo, zijn toenmalige coördinator scouting bij de jeugd van Ajax. ,,Hij was altijd superenthousiast en een graag geziene persoon bij alle amateurclubs waar hij kwam. Wim had een neus voor talent en door zijn nette manier van werken, ook naar ouders toe, genoot hij veel respect bij clubs. Hij kon altijd uren praten over jonge talenten. Ik zal hem missen."
Manager technische zaken Danny Blind: ,,Hij was een scout van de oude stempel, in de positieve zin van het woord. Als ik bijvoorbeeld via via een tip kreeg over een jongetje uit zijn regio en de naam aan Wim noemde, dan pakte hij een ietwat vergeeld en helemaal volgeschreven boekje uit zijn zak. In een mum van tijd lepelde hij dan allerlei informatie over het betreffende spelertje op. Geweldig. Daarnaast deed hij zijn werk als vrijwillige scout zeer solide en integer."
Theep Klaver, die samen met Wim in de afgelopen jaren de velden afspeurde naar jong talent, herinnert zich Polmann als een bijzonder persoon. ,,Ik heb moeite om een sportpark op te lopen, want steeds denk ik hem tegen te komen. Wim was als een soort leraar voor mij, hij gaf mij vaak goede raad. Ik zal hem ontzettend missen."
Wim Polmann is 68 jaar geworden.