Menu
Win exclusieve kaarten voor Ajax in het Oostblok

Win exclusieve kaarten voor Ajax in het Oostblok

Ajax speelde deze maand exact 60 jaar geleden zijn eerste Europese duel. Op 20 november 1957 was SC Wismut de tegenstander in de Europa Cup. Ajax Media staat op zaterdag 25 november uitgebreid stil bij dat bijzondere historische feit met het evenement ‘Ajax in het Oostblok’. Die dag gaat bovendien de documentaire ‘Europees debuut achter het IJzeren Gordijn’ in première. Ook andere bijzondere, zelfs soms barre, Ajax-duels in oostelijk Europa blijven niet onbesproken.

In de Ajax Gallery of Fame gaan oud-Ajacieden als Sjaak Swart, Eddy Pieters Graafland, Loek den Edel en Piet van der Kuil terug in de tijd. Wat troffen de Ajacieden aan in Oost-Duitsland? Hoe lag het Europese voetballandschap erbij rond 1957 en tijdens de Koude Oorlog?

Het programma wordt gepresenteerd door Jack Spijkerman.

Documentaire
Ajax TV toog recent ook naar het voormalige Oost-Duitsland. Het leverde de documentaire ‘Europees debuut achter het IJzeren Gordijn’ op. De Ajacieden belandden in 1957 in een mysterieus gebied, waarin het barstte van de mijnwerkers en tot de tanden bewapende Russen. In ‘Europees debuut achter het IJzeren Gordijn’ ook unieke wedstrijdbeelden. Spelen achter het IJzeren Gordijn was een avontuur, met soms bizarre momenten.

De docu is op zondag 26 november te zien op FOX Sports. Een dag eerder vindt de première plaats in de Ajax Gallery of Fame.

Dreharbeiten von @AFCAjax TV gehen heute mit unserem Statistiker Bernd #Friedrich weiter. #Wismut #Auepic.twitter.com/UPbxHs03IJ

— FC Erzgebirge Aue (@FCErzgebirgeAue) 5 oktober 2017

Tussen eind jaren 50 en eind jaren 80 streek de Ajax-selectie vaker neer achter het toenmalige IJzeren Gordijn. Ook de ontmoetingen met Carl Zeiss Jena, Vasas Boedapest en Nëndori Tirana leverden naast een barre reis, vaak ook ongelooflijke voetbalverhalen op. Het zijn Ajax-verhalen uit een andere tijd.

Jij kunt erbij zijn op zaterdag 25 november in de Ajax Gallery of Fame! De ochtend begint met een ontvangst vanaf 10:30 uur. Tussen 11:00 en 12:45 uur duiken we diep in de boeiende Ajax-historie.

Vul via onderstaande button weten waarom jij bij Ajax in het Oostblok wilt zijn. Wie weet win je een exclusief ticket voor dit Ajax Media-evenement.

*Prijswinnaars ontvangen bericht

Aanmelden