Menu
Win Het Gouden Ajax!

Win Het Gouden Ajax!

Het Gouden Ajax, De magische jaren 1965 – 1973 belicht een extreem succesvol hoofdstuk uit de clubhistorie. Het rijk geïllustreerde boek werd onlangs, in het bijzijn van een tiental hoofdrolspelers uit die periode, gepresenteerd op de Toekomst. Win ook jouw exemplaar van Het Gouden Ajax!

Het Gouden Ajax, De magische jaren 1965 – 1973 is een fraaie hommage aan een glorieus hoofdstuk uit de clubhistorie. Het boek van Michel Sleutelberg, Jacob Bergsma, Erik Somers en René Kok biedt een intrigerend beeld van de Nederlandse samenleving in dat tijdperk. Het 352 pagina’s tellende boek plaatst de prestaties uit de meest succesrijke periode in de clubgeschiedenis in een sociaal-maatschappelijke context. De Ajacieden komen in het boek naar voren als iconen van die sterk veranderende maatschappij. De oud-Ajacieden Sjaak Swart, Barry Hulshoff, Heinz Stuy, John Rep, Frits Soetekouw, Klaas Nuninga, Bennie Muller, Ruud Suurendonk en Theo van Duivenbode ontvingen recent een eerste exemplaar van Het Gouden Ajax.

Muller vond in Het Gouden Ajax simpel zijn hoogtepunt(en) terug uit zijn jaren als Ajacied. Muller vond in Het Gouden Ajax simpel zijn hoogtepunt(en) terug uit zijn jaren als Ajacied.

,,Mijn hoogtepunt uit deze Ajax-periode?’’, herhaalde Muller de vraag tijdens de boekpresentatie. De Amsterdammer droeg tussen 1958 en 1970 in maar liefst 426 officiële duels het Ajax-shirt. ,,Dat was de 5-1-overwinning op Liverpool. De beroemde mistwedstrijd. We hebben na afloop van dat duel echt staan dansen in de kleedkamer. Maar ook de 2-2, in de return op Anfield, was onvergetelijk. Vooral omdat Liverpool-trainer Bill Shankly vooraf riep dat zijn ploeg thuis 'alles wel even goed ging maken'. Ik herinner me goed dat ik de bal in de slotfase de tribune in heb gerost. Puur om tijd te rekken. Dat deed ik anders nooit.’’

Ajax TV sprak tijdens de boekpresentatie uitgebreid met enkele oud-Ajacieden. Weet jij aan welke Europese uitwedstrijd Theo van Duivenbode warme herinneringen bewaart? Check de video op de Facebookpagina van Ajax en laat het juiste antwoord achter in een reactie. Onder inzenders met het juiste antwoord worden 3 exemplaren verloot.

Het Gouden Ajax, De magische jaren 1965 – 1973 is nu verkrijgbaar in de boekwinkel. Auteurs: Michel Sleutelberg, Jacob Bergsma, Erik Somers, René Kok. Uitgeverij Carrera, ISBN: 9789048820955. Prijs: € 49,95.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees