Menu
Win Het Gouden Ajax!

Win Het Gouden Ajax!

Het Gouden Ajax, De magische jaren 1965 – 1973 belicht een extreem succesvol hoofdstuk uit de clubhistorie. Het rijk geïllustreerde boek werd onlangs, in het bijzijn van een tiental hoofdrolspelers uit die periode, gepresenteerd op de Toekomst. Win ook jouw exemplaar van Het Gouden Ajax!

Het Gouden Ajax, De magische jaren 1965 – 1973 is een fraaie hommage aan een glorieus hoofdstuk uit de clubhistorie. Het boek van Michel Sleutelberg, Jacob Bergsma, Erik Somers en René Kok biedt een intrigerend beeld van de Nederlandse samenleving in dat tijdperk.

Het 352 pagina’s tellende boek plaatst de prestaties uit de meest succesrijke periode in de clubgeschiedenis in een sociaal-maatschappelijke context. De Ajacieden komen in het boek naar voren als iconen van die sterk veranderende maatschappij. De oud-Ajacieden Sjaak Swart, Barry Hulshoff, Heinz Stuy, John Rep, Frits Soetekouw, Klaas Nuninga, Bennie Muller, Ruud Suurendonk en Theo van Duivenbode ontvingen recent een eerste exemplaar van Het Gouden Ajax.

Het Gouden Ajax werd afgelopen maand gepresenteerd op de Toekomst. Een (bijna) elftal oud-Ajacieden uit de periode 1965-1973 ontving een eerste exemplaar van het rijk geïllustreerde boek. Ook Klaas Nuninga (staand, tweede van rechts) ontving een exemplaar. Het Gouden Ajax werd afgelopen maand gepresenteerd op de Toekomst. Een (bijna) elftal oud-Ajacieden uit de periode 1965-1973 ontving een eerste exemplaar van het rijk geïllustreerde boek. Ook Klaas Nuninga (staand, tweede van rechts) ontving een exemplaar.

,,Hoogtepunt uit deze periode was mijn eerste goal in de Meer, tegen Go Ahead’’, vertelt Klaas Nuninga, actief Ajacied tussen augustus 1964 en juni 1969. ,,Ik scoorde vanaf 25 meter. Het was een heerlijke goal. Keeper van Go Ahead was Nico van Zoghel. De treffer leverde me een staande ovatie op van het publiek. Onvergetelijk.’’ Glimlachend: ,,Zeker omdat ik uit Groningen kwam en daarmee Ajax’ eerste ‘buitenlander’ was.’’

Weet jij hoeveel officiële doelpunten Klaas Nuninga maakte als Ajacied? Twitter het juiste antwoord naar @AFCAjax. Onder inzenders met het juiste antwoord worden 3 exemplaren van Het Gouden Ajax verloot.

Het Gouden Ajax, De magische jaren 1965 – 1973 is nu verkrijgbaar in de boekwinkel. Auteurs: Michel Sleutelberg, Jacob Bergsma, Erik Somers, René Kok. Uitgeverij Carrera, ISBN: 9789048820955. Prijs: € 49,95.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees