Menu
Winnaar Ajax StreetWise traint mee

Winnaar Ajax StreetWise traint mee

Dinsdagmiddag maakte Daan Schooleman uit Hilversum zijn debuut in de Ajax-jeugdopleiding. Hij scoorde vorig jaar het best op de finaledag van Ajax StreetWise en won daarmee een fantastische prijs: een maand lang stage lopen bij Ajax.

Ajax StreetWise werd vorig jaar voor de vierde keer georganiseerd door de Ajax Foundation in samenwerking met hoofdsponsor Aegon. Het doel is om basisschoolkinderen op een maatschappelijk verantwoorde wijze in aanraking te brengen met Ajax en voetbal. Daan was die dag een van de geselecteerden. Enerzijds natuurlijk vanwege zijn voetbaltalent, maar anderzijds ook vanwege zijn positieve en respectvolle houding. Dat is wat bij Ajax StreetWise, meer nog dan het voetballende aspect, centraal staat.

De dag zelf kan Daan zich nog goed herinneren: ,,Ik weet nog dat ik het ’s ochtends wel een beetje spannend vond, maar toen we aan het inspelen waren voor de wedstrijd was dat meteen weg. Vanaf dat moment vond ik het alleen maar heel leuk.’’ Maar bij alleen een leuke dag zou het voor Daan niet blijven, bleek later die middag. Hij werd tot zijn eigen verbazing en enorme blijdschap namelijk verkozen tot winnaar van Ajax StreetWise, met als hoofdprijs een maand lang meetrainen in de jeugdopleiding van Ajax. Dinsdag was het moment dan eindelijk aangebroken dat Daan en zijn familie voor het eerst het jeugdcomplex van Ajax betraden.

Daan en zijn familie werden hartelijk welkom geheten in de kantine van de Toekomst. Daan en zijn familie werden hartelijk welkom geheten in de kantine van de Toekomst.

 

Voor het bezoek van de nieuwe jeugdspeler was een heus ontvangstcomité ingesteld. Er waren mensen van Ajax StreetWise, van de website van Ajax en natuurlijk ook Heini Otto, die namens hoofdsponsor Aegon Daan een mooi sporttenue cadeau deed. Verder kreeg hij van adidas gloednieuwe voetbalschoenen. Daarna vertelde Daan dat hij het ‘superleuk vindt dat hij sowieso al mag meetrainen’ en dat dit ‘eigenlijk al een droom is’. Zeker voor een Ajax-fan die zelfs in Amsterdam geboren is . Natuurlijk wil hij vooral heel veel plezier hebben de komende maand, maar ergens hoopt hij toch wel een goede indruk te kunnen maken op de trainers: ,,Dat zou wel heel gaaf zijn.’’

Vervolgens was het grote moment dan echt daar en mocht de jongen uit Hilversum zich gaan omkleden. Dit zal vast spannend geweest zijn, maar ook in de kleedkamer werd Daan warm onthaald. Even later kon Daan zijn voetbalkunsten dan echt op het veld laten zien. Hij trainde eindelijk mee met de D2 van Ajax! Wie weet loopt het verhaal van Daan Schooleman bij Ajax nog langer door dan deze maand. Mocht dat niet zo zijn, dan zijn hij en zijn familie in ieder geval een hoop mooie herinneringen rijker.

Tekst: Ajax.nl/Lars van IJzendoorn
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees

Daan kreeg uit handen van Heini Otto een fraai Ajax-shirt... Daan kreeg uit handen van Heini Otto een fraai Ajax-shirt...
...en ook nog eens adidas Predators! ...en ook nog eens adidas Predators!
In de kleedkamer maakte de nieuwe stagiar kennis met zijn nieuwe teamgenoten. In de kleedkamer maakte de nieuwe stagiar kennis met zijn nieuwe teamgenoten.
Michel Hordijk was dinsdag de trainer van de D2. Michel Hordijk was dinsdag de trainer van de D2.
Het moment was dan eindelijk daar dat Daan met de bal aan de slag kon... Het moment was dan eindelijk daar dat Daan met de bal aan de slag kon...
...en dat ging hem zeker niet slecht af. ...en dat ging hem zeker niet slecht af.