Menu
Winnaar Mister Ajax blij met ‘droomprijs’

Winnaar Mister Ajax blij met ‘droomprijs’

Net als de selectie van Ajax meldde ook Patrick Kruk zich dinsdagochtend Bij het KLM Jetcenter op Schiphol Oost. Als winnaar van het online aandelenspel Mister Ajax mag hij samen met zijn vader als VIP-supporter mee naar Auxerre.

Het goede nieuws is nog vers als hij zich dinsdagochtend in de vertrekhal van het KLM Jetcenter op Schiphol Oost meldt. ,,Maandagochtend werd ik gebeld dat ik deze VIP-reis naar de Champions League-wedstrijd in Auxerre had gewonnen. Ik zat toen op school, maar gelukkig nam ik mijn telefoon tijdens de les op. Eerst dacht ik aan een grap, maar al snel werd me duidelijk dat ik deze droomprijs toch echt gewonnen had. Gelukkig heeft school mij speciaal vrijgegeven zodat ik dit allemaal kan meemaken.”

Nog voor vertrek staat zijn fotocamera al vol foto’s met Ajacieden. In de wachtruimte kan hij met iedereen op de foto, ook met zijn favorieten Stekelenburg en Suarez. De keeper van Ajax speelde ook een belangrijke rol bij het winnen van de prijs. ,,Met Stekelenburg heb ik veel punten gehaald”, vertelt de 15-jarige scholier uit Eerbeek. ,,En ook met Atouba hoop ik dat te gaan doen. Net voordat hij van zijn blessure terugkeerde heb ik hem in mijn selectie opgenomen. Op dat moment stond zijn aandeel nog laag. Als hij straks weer gaat spelen hoop ik juist met hem veel punten te halen. Je moet het spel ook een beetje slim spelen.”

Met Stekelenburg heeft Patrick veel punten  gehaald. Met Stekelenburg heeft Patrick veel punten gehaald.

Ook vader Elbert vermaakt zich ondertussen op de luchthaven. Hij knoopt onder meer een praatje aan met oud-schaatser Ard Schenk, die als speciale gast van Ajax meereist naar Auxerre. ,,Ik heb hem wel eens in Thialf ontmoet toen hij daar een lezing gaf. En ik heb hem zelfs ook een keer zien voetballen met een streekelftal. Hij vertelde me dat hij deze trip naar Auxerre nog even mooi meekon, zo vlak voordat het schaatsseizoen weer officieel losbarst.”

Als ‘Mister Ajax’ wil Patrick zijn titel in de toekomst graag verdedigen. ,,Nu ik deze geweldige prijs heb gewonnen, blijf ik absoluut meespelen met het aandelenspel Mister Ajax. Wellicht dat ik er ooit in de toekomst nog eens iets mee win. Maar los daarvan is het ook gewoon een leuk spel. Hopelijk gaat het spelersaandeel van Atouba me punten opleveren.”

Volg Ajax in Auxerre via Ajax.nl, Ajax TV en via Twitter @Official_Ajax

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Speel mee met Mister Ajax en maak kans op fraaie prijzen!