Menu
Winnaars krijgen 'gouden' startnummer

Winnaars krijgen 'gouden' startnummer

Bij Ajax wordt zondag 25 oktober de tweede editie van de Ajax Run gehouden. De winnaars van vorig jaar kregen vrijdagmiddag uit handen van Frank de Boer alvast hun startnummer voor de komende editie, waarvan de opbrengst net als vorig jaar ten goede komt aan de Ajax Foundation.

De winnaars van de allereerste Ajax Run werden vrijdag uitgenodigd op de Toekomst om de training van het eerste elftal te bezoeken. Met op de achtergrond de Amsterdam ArenA, de plek waar ze vorig jaar, als eerste over de streep kwamen, genoten de atleten van de Ajax-training.

Over precies een maand, 25 oktober, moeten ze hun titel zien te verdedigen. Ze zijn bijna allemaal weer van de partij. Verstoppen kunnen ze zich niet, want ze starten met een speciaal 'gouden' rugnummer. Frank de Boer reikte deze nummers vrijdag na afloop van de training uit. Edo Baart, vorig jaar winnaar van de 10 kilometer, kijkt uit naar de nieuwe editie. ,,Het was ongelofelijk mooi om te winnen in de ArenA. Dat geeft zo'n wedstrijd echt iets speciaals. Natuurlijk ga ik 25 oktober weer voor de zege, als ik ergens aan de start sta, doe ik dat altijd. Het mooie is; ik ben nu nog beter in vorm dan een jaar geleden."

De winnares van de 10 kilometer, Miriam van Reijen, is er niet bij 25 oktober. ,,Ik ben op trainingskamp dat weekend, want ik bereid me voor op de marathon van Valencia. Volgend jaar wil ik er wel weer bij zijn, want het is een prachtig evenement. Je ziet niet alleen de 'vaste' groep hardlopers, maar een heel gemengd deelnemersveld met ook veel voetbalfans. Wat ik nu met mijn startnummer ga doen, weet ik nog niet. Maar het is sowieso een mooi aandenken aan vorig jaar." Een tip voor de deelnemers heeft ze nog wel. ,,Vergis je niet in het laatste stuk: eerst het dek omhoog en daarna moet je ook nog een behoorlijke afstand in de ArenA afleggen. Je denkt dat je er bent als je de Arena ziet, maar dat is niet zo."

Pim Brouwers was in 2014 de snelste rolstoelrijder. Dit tot zijn eigen verbazing. ,,Ik zag niemand voor me, maar ik had geen idee dat ik het snelst was. Stond ineens Edwin van der Sar voor mijn neus. Super! Ik hoop dat er dit jaar meer deelnemers zijn in een rolstoel, dat maakt het spannender. Zelf ben ik goed aan het trainen, steeds stukken van 10 kilometer zo hard mogelijk. Ik hoop dat ik mijn titel kan prolongeren."

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Schrijf je in voor de Ajax Run