Menu
Winnaars prijsvraag 'Historische grond' bekend

Winnaars prijsvraag 'Historische grond' bekend

Tom Kars uit Vlijmen heeft een door Edgar Davids en John Heitinga gesigneerd exemplaar van 'Historische grond' gewonnen. Hij was één van de supporters die alle vragen van de Ajax-quiz goed heeft beantwoord.

De Ajax Bibliotheek werd in januari gepresenteerd. De Ajax Bibliotheek werd in januari gepresenteerd.

'Historische grond, Met Ajax op reis door Europa' is het eerste deel van De Ajax Bibliotheek, een serie boeken waarin steeds een ander aspect van de club wordt behandeld. In dit eerste deel, geschreven door Marcelle van Hoof, staat Ajax' rijke historie in Europa centraal. Speciaal voor de prijsvraag hebben John Heitinga en Edgar Davids, die met Ajax heel wat hebben meegemaakt in Europa, het boek gesigneerd.

Onder de juiste inzenders zijn naast de hoofdprijs ook nog vijf Ajax TV-dvd's verloot. De winnaars van de dvd's zijn Manon Otterloo (Apeldoorn), Niels Kempen (Panningen), Ben van Lijssel (Ravenstein), Sheila Brommels (Roosendaal) en Kelly de Does (Dordrecht). Alle prijswinnaars krijgen hun prijs zo snel mogelijk thuisgestuurd.

De vragen en juiste antwoorden:

Ajax veroverde vier keer de Europa Cup I/Champions League. In welke jaren?
1971, 1972, 1973, 1995

Wie was de eerste tegenstander ooit van Ajax in een Europa Cup-wedstrijd?
SC Wismut

Wie maakte het eerste Ajax-doelpunt ooit in een Europa Cup-wedstrijd?
Piet van der Kuil

Ajax stond in 1969 voor het eerst in de finale van de Europa Cup 1. Tegenstander AC Milan was met 4-1 te sterk. Waar werd deze wedstrijd gespeeld?
Madrid

Ajax veroverde in 1971 de Europa Cup 1 door in de finale met 2-0 te winnen van Panathinaikos. Wie maakten de Ajax-treffers?
Dick van Dijk en Arie Haan

Welke club was in seizoen 1973/1974 verantwoordelijk voor de Europese uitschakeling van Ajax?
CSKA Sofia

In seizoen 1984/1985 boekte Ajax in de eerste ronde van de UEFA Cup een denderende 14-0 overwinning. Tegen welke club was dit?
Red Boys

Ajax won in 1987 de Europa Cup II. In de finale waren de Amsterdammers met 1-0 te sterk voor Lokomotive Leipzig. Wie maakte de winnende treffer?
Marco van Basten

Ajax veroverde in 1995 de Champions League. In de finale tegen AC Milan (1-0) maakte invaller Patrick Kluivert het enige doelpunt van de wedstrijd. Voor wie kwam Kluivert die wedstrijd het veld in?
Jari Litmanen'Historische grond' is natuurlijk ook gewoon te koop.
Klik hier om naar de Ajax Online Shop te gaan >>