Menu
Winnende Ajacieden dragen geel

Winnende Ajacieden dragen geel

De Ajacieden streden dit keer in toernooivorm om de sportieve eer. Het leeuwendeel van de dinsdagtraining stond in het teken van twee onderdelen. Een rondo en een kleine partij waren de hoofdbestanddelen van het minitoernooi.

Ryan Babel duelleert met zijn opponent Frank de Boer. Ryan Babel duelleert met zijn opponent Frank de Boer.

Een minitoernooi dat overigens wel wat tijd in beslag nam. De ruim anderhalf uur durende sessie stond bijna een uur in het teken van de strijd tussen Ajacieden in een blauw, rood of geel hesje. De trainers Henk ten Cate en Hennie Spijkerman trakteerden de Ajacieden niet op zomaar een rondo en een partijvorm. De moeilijkheidsgraad werd in beide gevallen naar hartenlust opgeschroefd. Simpelweg door de oefenvormen van lastige regeltjes te voorzien.

Maarten Stekelenburg staat klaar om een schot van Thomas Vermaelen te keren. Maarten Stekelenburg staat klaar om een schot van Thomas Vermaelen te keren.

Bij de rondo mocht de bal bijvoorbeeld maximaal een keer worden geraakt. De twee in het midden geposteerde spelers probeerden de bal te onderscheppen. Tijdens de partijtjes die werden afgewerkt op het kwart veld, was het een beperkt aantal keer toegestaan de bal terug te spelen op de keeper. De nadrukkelijke coaching van Maarten Stekelenburg en Dennis Gentenaar was in de meeste gevallen zeer op zijn plaats. ‘Niet terugspelen!’, werkte in elk geval erg verduidelijkend zo bleek in de praktijk. Spelers die de bal dreigden terug te spelen, werden op het laatste moment nog op andere gedachten gebracht. De oud-spelers Alfons Groenendijk en Frank de Boer droegen overigens hun persoonlijke steentjes bij aan de training. In een hesje gestoken, balden de trainers gewoon mee.

Sneijder hield het na zijn loopoefeningen voor gezien op het trainingsveld. Net als veel van zijn medespelers verleende ook de middenvelder zijn medewerking aan een filmpje dat werd opgenomen voor een naar Uruzgan uitgezonden Nederlandse militair. Sneijder hield het na zijn loopoefeningen voor gezien op het trainingsveld. Net als veel van zijn medespelers verleende ook de middenvelder zijn medewerking aan een filmpje dat werd opgenomen voor een naar Uruzgan uitgezonden Nederlandse militair.

Uiteindelijk speelden de gelen en de blauwen eenzelfde aantal punten bijeen, waardoor de strijd werd beslist met penalty’s. Doelman Stekelenburg wist de strafschop van Klaas Jan Huntelaar te keren. Geel kwam daarmee als overwinnaar uit de strijd. De blauwen, met de in echte wedstrijden gelukkig wel veelscorende Huntelaar in hun midden, dropen teleurgesteld af. De roden waren al uitgeschakeld.
Ryan Babel was dinsdag ongetwijfeld de vaakst gefeliciteerde Ajacied. De aanvaller viert vandaag zijn twintigste verjaardag. Babel werd onder meer onder vier ogen vaderlijk toegesproken door Ten Cate. De hoofdtrainer zal de jarige Job ongetwijfeld veel persoonlijk en vooral ook sportief succes hebben toegewenst.
Wesley Sneijder hield zich noodgedwongen afzijdig van de groep. De middenvelder werkte met fysiotherapeut Frank van Deursen aan zijn herstel. Alles om zo snel mogelijk weer wedstrijdfit te worden. Tussen alle loopoefeningen door, vond de Ajacied nog wat tijd en ruimte om wat te goochelen met een bal. Sneijder mag dan kampen met een lichte kwetsuur, de honger naar de bal blijft onverminderd groot.