Menu

Winst AC Milan, verlies Celta

AC Milan heeft Chievo Verona geen kans gelaten in de wedstrijd in de Serie A. De komende tegenstander van Ajax in de UEFA Champions League won het uitduel met 2-0. Celta de Vigo daarentegen verloor opnieuw. Nu op eigen veld van Athletic Bilbao.

AC Milan maakte geen fout. De nummer drie van de ranglijst, op gelijke hoogte met AS Roma, won in Verona knap met 2-0 van Chievo en kan met vertrouwen naar Amsterdam voor het duel met Ajax in de Champions League. Andriy Shevchenko scoorde net voor en net na de rust. Zijn tweede treffer leek in buitenspelpositie gemaakt. De Oekraïner werd vervangen door Clarence Seedorf om de voorsprong te bewaken.

Milan heeft in tien wedstrijden in de Serie A slechts vier tegentreffers geïncasseerd. De koploper in de groep van Ajax geeft defensief weinig kansen weg. Chievo kwam er zondagavond niet aan te pas.

Chievo - AC Milan 0-2 (0-1). 45. Shevchenko 0-1, 50. Shevchenko 0-2.

Celta de Vigo blijft matig presteren in de Spaanse Primera Division. Zondag verloor de tegenstander van Ajax in de Champions League voor eigen publiek van Athletic Bilbao. Na een ruststand van 0-0 stond er na negentig minuten 0-2 op het scorebord.

Voor Bilbao scoorden Lacruz en Iraola. De tweede treffer kwam in blessuretijd tot stand. Het betrof de eerste uitzege van Bilbao. Door de nederlaag staat Celta zeventiende met elf punten. Celta verloor dit seizoen al vijf van de twaalf competitieduels.

Celta de Vigo - Athletic Bilbao 0-2 (0-0). 58. Lacruz 0-1, 90. Iraola 0-2.

Bron: ANP