Menu
Winst Ajax Vrouwen bij Leuven

Winst Ajax Vrouwen bij Leuven

De Ajax Vrouwen konden pas in de tweede helft het verschil maken tegen hekkensluiter Oud-Heverlee Leuven. In een degelijke wedstrijd waren Marlous Pieëte en Eshly Bakker de doelpuntenmakers voor Ajax, dat met 0-3 won en de drie punten mee terug nam naar Amsterdam.

Beide ploegen speelden in de openingsfase onzorgvuldig, waardoor het even duurde voordat de wedstrijd echt ontbrandde. Na enkele kleine speldenprikjes in de eerste helft, met name uit gevaarlijke hoekschoppen, opende Ajax tien minuten na rust de score: uit een voorzet van invaller Claudia van den Heiligenberg scoorde Pieëte de 0-1. Ajax kwam verdedigend nauwelijks in problemen en kort na de openingstreffer verdubbelde Eshly Bakker de score na wederom een gevaarlijke corner. De 0-3 van Pieëte in de slotfase was goed voor de statistieken.

Trainer Ed Engelkes was tevreden over de wedstrijd, al plaatste hij wel enkele kanttekeningen: ,,In de eerste helft waren we slordig in de eindfase, we maakten onvoldoende gebruik van de ruimte die ontstond achter de verdediging. We wisten dat Leuven hoog zou opstarten en compact zou spelen. In de tweede helft ging het een stuk beter, net als in de eerste helft kwamen we niet in de problemen maar nu werden de kansen wel benut. De focus was goed, en daar moet ik het team een compliment voor geven."

Engelkes keek ik ook alvast even vooruit naar de uitwedstrijd tegen Standard Luik, die donderdag 9 oktober wordt gespeeld: ,,Dat wordt ongetwijfeld een hele andere wedstrijd. Vandaag wisten we dat we de bovenliggende partij zouden zijn, en tegen Standard Luik willen we graag de bovenliggende partij zijn. We willen dominant spelen, en belangrijk zijn in de eindfase. Maar het zal een stuk zwaarder worden dan vandaag."

Oud-Heverlee Leuven - Ajax 0-3
56. Pieëte 0-1, 67. Bakker 0-2, 86. Pieëte 0-3


Ajax: Du Ry, Van der Most, Hogewoning, Pieëte, Middag, Bakker (70. De Ridder), Zeeman (50. Van den Heiligenberg), Marees, Oudemast (68. Melin), Kaagman

Tekst: Ajax.nl
Archieffoto: Ajax.nl/Gerard van Hees