Menu

Winst Ajax Zaterdag op periodekampioen

De uitwedstrijd tegen Veensche Boys te Nijkerkerveen werd een geheel andere wedstrijd dan enkele weken geleden op De Toekomst. Toen had deze ploeg nog uitzicht op het kampioenschap, nu spelen zij als periodekampioen nacompetitie en speelden zij zeer terughoudend, voorkomen van gele kaarten en blessures. De winst van Ajax Zaterdag met 2-0 was daarom geen verrassing.

Er was deze middag dan ook niet erg veel te aanschouwen wat voetbal betreft. Ajax probeerde het spel te maken, Veensche Boys trachtte met lange trappen een enkele uitval te forceren.

Halverwege de eerste helft kwam Ajax aan de leiding. Een corner van Dennis Bogaard werd door Arthur Vinkenoog hard tegen de touwen gekopt. (1-0) Omdat dezelfde Vinkenoog voortdurend een gevaar vormde, werd hij diverse malen tegen de grond gewerkt en dat had weer tot gevolg, dat hij de tweede helft moest worden vervangen.

Omdat ook Marc Geestman niet verder kon, werd het aantal basisspelers van de zaterdag 1 nog verder teruggebracht.

Na de thee was Veensche boys desondanks niet in staat het Ajax echt moeilijk te maken. Het enige dat men de Ajax ploeg kon verwijten was, dat men niet direct snel afstand nam van deze tegenstander.

Deze bleef nu hopen op een klein mirakel, dat echter niet kwam. In de 80e minuut viel uiteindelijk de beslissing. Aziz Ouaouirst bediende Jamal Ahaddouch op maat en tegen zijn schot was de doelman van de gastheren kansloos (0-2).

Ondanks alles een voor Ajax verdiende overwinning en voor Veensche Boys zal het nog moeilijk genoeg worden in de nacompetitie.

Omdat Marken deze middag geen fout maakte, mogen zij zich kampioen noemen van de eerste klasse, waarmee wij de ploeg van harte feliciteren. Wij wensen hun veel succes in de hoofdklasse.

Verslag Wim H.