Menu

Winst in Heerenveen voor Ajax 2

Techniek won het maandagavond in Friesland van inzet. De reserves van Ajax hebben in Heerenveen een 1-2 overwinning geboekt op de plaatselijke SC. Bij Ajax speelde John O' Brien de hele wedstrijd en blonk volgens trainer Jan Olde Riekerink uit op het middenveld.

Op een achteraf veldje in een druilerig Friesland troffen de pupillen van Jan Olde Riekerink de reserves van Heerenveen, die agressief de duels in gingen. Voor de Amsterdammers was dat moeilijk voetballen en na twintig minuten opende de thuisploeg dan ook de score.

Ajax kon daar weinig kansen tegenover zetten, tot tien minuten voor rust. Toen kwam Ajax gelijk middels een treffer van John O'Brien uit een vrije trap. Hoewel Ajax op dat moment beter was, leek het er niet op dat de ploeg door zou drukken. Andy van der Meyde had voor rust nog de kans zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar slaagde daar niet in.

Van der Meyde keerde na rust niet terug in het team. De rechtsbuiten kampte met een knie- en voetblessure, maar volgens Olde Riekerink is de kwetsuur niet ernstig. De oefenmeester zag in de tweede helft ook Valencia nog uitvallen. De verdediger liet zich in het ziekenhuis onderzoeken, maar hij zal dinsdag, hoewel geblesseerd, wel bij de training aanwezig zijn.

In die tweede helft kreeg Didi Longuet een strafschop mee. Kwame Quansah ontfermde zich over de bal en schoot binnen. In de slotfase voerde Heerenveen de druk op, maar kreeg de gelijkmaker niet op het bord.

Opstelling Ajax: Didulica; Vierklau (Obodai), Mokoena, Walker, Valencia (Hose), Yakubu, Pienaar, O'Brien, Van der Meyde (Bobson), Quansah, Longuet.