Menu
Winst met kleinst mogelijke verschil

Winst met kleinst mogelijke verschil

Door een doelpunt van Oliviera uit een penalty voor rust won Ajax Zaterdag 2 de thuiswedstrijd tegen Volendam met het kleinst mogelijke verschil.

Ajax begon aanvallend aan het duel en drukte Volendam terug op eigen helft. Al na vijf minuten was er de eerste kans toen Furgil Fabies goed doorging toen de keeper van Volendam de bal niet klemvast kreeg. In de rebound kon het schot van Daan van Huffel tot hoekschop verwerkt worden. De wijdbroeken hadden in het begin moeite in het eigen spel te komen, hetgeen te danken was aan een geconcentreerd spelend Ajax dat weinig weg gaf.

Na zo’n tien minuten ging de rood-witte storm wat liggen en kon Volendam zich wat meer met het spel bemoeien, zonder dat het in eerste instantie tot echt grote kansen leidde. Na twintig minuten kwam er een grote mogelijkheid voor Jack van Moerkerk om de score te openen, na een fraaie aanval schoot de middenvelder echter op de lat en kopte Daan van Huffel daarna naast. Toch kwam Ajax voor rust op voorsprong. Jack van Moerkerk begon in de veertigste minuut aan een solo in het strafschopgebied en kwam ten val, waarbij de scheidsrechter -tot verbazing van de Volendamse verdedigers- had geconstateerd dat de middenvelder een duwtje had gekregen. Een penalty was het gevolg die door Oliveira werd benut: 1-0. Al met al een verdiende voorsprong voor de thuisploeg na 45 minuten waarin zelf enkele kansen gecreëerd werden en verdedigend weinig weggegeven.

Na de thee was er een feller Volendam dat al na een paar minuten de bal over het doel van keeper Roelofsen schoot. Ajax was gewaarschuwd en pakte het combinatiespel van voor rust weer op. Dit leidde na een kwartier tot een kans voor Oliveira die zijn inzet geblokt zag. Hierna volgde een fase waarin beide teams wel wilden, maar te slordig speelden om voor beide doelen voor gevaar te zorgen. Dat veranderde tien minuten voor tijd toen Van der Welle uit de draai op het doel kon schieten, maar zijn schot ging ver naast.

Dit was voor beide teams het sein om er een slotoffensief uit te persen, waarbij Linger de moegestreden Van Huffel kwam vervangen. Vlak voor tijd werd het bijna 2-0 toen Perry Schoenaker een dwarrelbal over kopte. Zo won Ajax uiteindelijk verdiend de tweede wedstrijd van het seizoen en blijft de ploeg van trainer Dennis van der Wal in de top meedraaien.

Fotografie: Rob van Vliet