Menu
Winst voor Oranje -19

Winst voor Oranje -19

Het Nederlands elftal voor spelers onder negentien jaar heeft het tweede en tevens belangrijke duel op het EK met 1-0 gewonnen van Engeland. Ajacied Ricardo van Rhijn keerde terug van een schorsing en speelde de hele wedstrijd. Ook Rodney Sneijder speelde het hele duel.

Het elftal van KNVB-coach Wim van Zwam opende de score al vroeg in de wedstrijd. Na zes minuten schoot Berghuis de Oranjehemden naar een 1-0 voorsprong.
Engeland had het moeilijk. Het team van Noel Blake, dat vorig jaar de finale bereikte, scoorde een kwartier voor tijd de gelijkmaker. De scheidsrechter keurde de treffer van de Engelsen echter af wegens vermeend hands.

Diep in de tweede helft maakten Ajacieden Lorenzo Ebecilio en Florian Jozefzoon hun opwachting. Jozefzoon kreeg in de laatste minuut een fraaie kopkans, maar zag de bal naast de Engelse doelman eindigen.

Dankzij de winst op Engeland zijn de kansen nog niet verkeken voor Nederland, dat het openingsduel met 4-1 verloor van gastland Frankrijk. Oranje staat met drie punten op gelijke hoogte met de Engelsen. Frankrijk is met zes punten koploper in poule A. Zaterdag speelt het team van Van Zwam de laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk.


Foto en tekst: Ajax.nl