Menu
Winst voor Zaterdag 2

Winst voor Zaterdag 2

Het duel in de reserve Hoofdklasse A tussen Ajax 2 (nummer twee op de ranglijst) en GVVV 2 (op de derde plek) is geëindigd in een 2-1 zege voor Ajax.

Na de gedwongen rustpauze door de weersomstandigheden van vorige week, waren we benieuwd hoe Ajax de traditioneel lastige wedstrijd tegen GVVV zou oppakken op een uitstekend geprepareerd veld. Het antwoord werd al vroeg gegeven door Van der Welle die goed doorging op de keeper na een bal in de diepte en het de Veenendaalse goalie erg lastig maakte.
Ook collegaspits Hasselbaink liet zich na ruim een kwartier zien met een schot dat echter naast ging. De op het oude nest teruggekeerde keeper Raymond Homoet had tot dan vrij weinig moeilijke ballen gehad, maar was na 20 minuten kansloos op een inzet van een speler van GVVV (0-1).

Ajax probeerde hierna nog meer druk naar voren te geven en slaagde daar goed in. De doelpogingen vielen echter tegen: meer dan schoten van Metzemaekers en Post konden we niet noteren. Vlak voor rust werd Van der Welle bediend door Hasselbaink, maar zijn schot werd op spectaculaire wijze naast getikt door de doelverdediger. Zo viel dus niet de verdiende gelijkmaker en gingen we met een kleine achterstand rusten.

Na de pauze begon Ajax erg scherp en al binnen een minuut wist Ronday de gelijkmaker achter de Veenendaalse keeper te tikken (1-1). De Amsterdamse dadendrang stopte hier niet, want vijf minuten later kopte Post op doel: zijn inzet werd echter gekeerd. Het was duidelijk dat de thuisclub de lakens uitdeelde en de kansen regen zich aaneen. GVVV was geen schim meer van de ploeg voor rust en werd ver teruggedrongen op eigen helft.

De verdiende gelijkmaker viel echter pas 10 minuten voor tijd toen Wey na een fraaie pass simpel kon intikken (2-1). Dit was het sein voor GVVV om va banque te gaan spelen, waardoor keeper Homoet regelmatig handelend moest optreden. Aan de andere kant kwam er ook meer ruimte achter de Veenendaalse verdediging, waar door de voorwaartsen van Ajax echter onvoldoende mee werd gedaan. Zo bleef het spannend tot het einde, maar behaalde Ajax uiteindelijk een zwaarbevochten overwinning.

Fotografie: Rob van Vliet