Menu
Winst voor Zaterdag 3 in Aalsmeer

Winst voor Zaterdag 3 in Aalsmeer

Ajax Zaterdag 3 heeft in Aalsmeer de volle winst gepakt. Het werd 1-3 voor de Amsterdammers.

Op een prachtige grasmat waren de intenties van beide ploegen direct na de aftrap zichtbaar. Ajax mocht het spel maken van Aalsmeer, dat zelf nergens meer voor speelde. Het meeste balbezit was derhalve voor Ajax. Er waren wat kleine kansjes alvorens Gideon Coronel een indraaiende vrije trap van Dennis Husers met het hoofd verlengde en promoveerde tot doelpunt, 0-1. Vlak hierna een spaarzame aanval van de thuisclub welke meteen de gelijkmaker opleverde, omdat de Ajax-defensie iets teveel ruimte gaf aan de doelpuntenmaker, 1-1.
Ajax ging gaandeweg de eerste helft de druk opvoeren, maar de tegenstand was zo minimaal dat Ajax zelf slordig werd. Zo’n kleine tien minuten voor rust werd Rivallino Sleur diep gestuurd, omspeelde de keeper, week wat uit, lobde de bal over de teruggekeerde keeper waarna de bal door Dennis Husers leek te worden binnengetikt. De centrale verdediger bracht echter met gestrekt been redding, bezorgde Husers de schrik van z’n leven en moest een strafschop als “beloning” incasseren. Giorgio Tsie schoot deze feilloos binnen, 1-2.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Doelman Rende Luitjes moest welgeteld eenmaal in actie komen en deed dat met verve. Ajax verzuimde de score uit te bouwen en liet Aalsmeer zodoende geloven in een goed resultaat. Deze werd echter halverwege de grond ingeboord. Een geweldige uittrap van Luitjes belandde achter de verdediging van Aalsmeer en het was Rivallino Sleur die iedereen te snel af was. Echter, een Aalsmeer-verdediger belette hem het scoren. Gevolg was een rode kaart en wederom een pingel voor Ajax. Opnieuw scoorde Giorgio Tsie, 1-3. De wedstrijd was nu gespeeld en na afloop bleek ook dat Huizen 2 had gewonnen (4-3 van IJFC 2) en promoveert hierdoor naar de reserve Hoofdklasse. Dat betekent dat volgende week zaterdag 10 mei een absolute apotheose op De Toekomst te zien zal zijn. Vanaf 14:30 uur zullen Ajax 3 en Huizen 2 gaan uitmaken wie kampioen wordt.