Menu
Winter: 'Knap dat we tot dit niveau zijn gekomen'

Winter: 'Knap dat we tot dit niveau zijn gekomen'

Aron Winter was na de bekerzege van Ajax O19 op PSV uiteraard een tevreden man. Na een worsteling in de eerste helft zag hij zijn ploeg in de tweede helft beter voor de dag komen. ,,Fantastisch dat je het seizoen met drie prijzen afsluit."

Ajax O19 boekte dinsdagavond op de Toekomst een 3-0 zege op de leeftijdsgenoten van PSV. Ondanks de overwinning was Winter niet te spreken over het begin van zijn ploeg. ,,De jongens straalden al in aanloop naar de wedstrijd iets gemakzuchtigs uit. En dat merk je dan in de openingsfase. Het was Γ©cht niet goed en beneden ons niveau. In die fase mag je van geluk spreken dat je niet op ruime achterstand staat.”

Ander gezicht
In de tweede helft liet Ajax een ander gezicht zien. ,,De eerste helft was voor PSV en de tweede helft voor ons. We waren feller, agressiever en hebben ons eigen spel gespeeld. Na de 1-0 merk je dat PSV het moeilijker krijgt. Daarna hebben we het uitstekend uitgespeeld.”

Ondertussen in Amsterdam: #AjaxO19 wint beker πŸ†πŸ‘‰ Β https://t.co/jakTwXggyo pic.twitter.com/AKMlr4AoqS

— AFC Ajax (@AFCAjax) 23 mei 2017

Terugkijkend op het seizoen is de trainer buitengewoon tevreden over zijn groep. ,,Een aantal spelers hebben we moeten afstaan aan de hogere elftallen. Het is knap dat we ondanks die wijzigingen tot dit niveau zijn gekomen. Er is hard voor gewerkt.”

Het uiterst succesvolle seizoen loopt ten einde voor Ajax O19. De gedachten gaan dus al uit naar Ajax 1 dat in Stockholm woensdag gaat strijden om de eindzege in de UEFA Europa League. ,,Het is heerlijk dat we met dit team de triple hebben gepakt. Het allermooiste zou natuurlijk zijn als Ajax morgen de
Europa League pakt.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Jasper Ruhe