Menu
Winter tekent contract bij Ajax

Winter tekent contract bij Ajax

Aron Winter heeft donderdag een tweejarig contract bij Ajax getekend. De 49-jarige oud-speler van de club heeft samen met Frank Peereboom de leiding over Ajax O19. Winter kwam vorige maand over van de KNVB en veroverde kort na zijn start bij Ajax de Supercup. Ajax begint de competitie dit weekend met een uitwedstrijd tegen NEC.

Winter was eerder tussen 2006 en 2009 als trainer werkzaam binnen de opleiding van Ajax. Hij vervulde in die periode onder andere de rol als coach van de beloften. De 84-voudig international was de afgelopen twee jaar coach van het Nederlands elftal O19.

Aron Winter zette donderdag zijn handtekening onder een tweejarig contract.
Aron Winter zette donderdag zijn handtekening onder een tweejarig contract.

,,Het is zaak om de grote talenten van Ajax A1 uiteindelijk door te laten breken bij Ajax 1. Het liefst in combinatie met het winnen van prijzen’’, zei hij eind vorige maand in een interview op deze website. ,,Natuurlijk was ik gevleid door de interesse van Ajax. Dit gebeurde in een laat stadium (augustus, red.) en ik was in onderhandeling met de KNVB om mijn contract als coach van Oranje onder de 19 te verlengen met twee jaar. Ik moest er kort over nadenken, maar uiteindelijk wil ik dagelijks op het veld staan met een groep. De verschillende competities zoals de UEFA Youth League, de reguliere competitie en de beker voor A-Junioren zijn mooie uitdagingen bij Ajax A1. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Ik wil ervoor zorgen dat de jongens zichzelf op alle fronten kunnen ontwikkelen.’’

Tekst en foto's: Ajax.nl