Menu

Winter verheugt zich op ontmoeting met oude club

Aron Winter is blij met Inter als groepshoofd. De routinier speelde zelf voor de Italiaanse ploeg en heeft nog veel contacten in Milaan. ,,Vanavond ben ik veel aan het bellen, dat weet ik zeker", zucht hij.

Winter vindt het een lastige poule. Bij Inter heeft hij een fantastische tijd gehad en daarom vindt hij het leuk tegen zijn oude cluppie te spelen. De Italianen kent hij goed, de overige twee tegenstanders in groep D zijn minder bekend.

Winter: ,,Lyon heeft technische spelers en is daardoor niet makkelijk te verslaan. De Noren hebben een fysiek sterke en stugge ploeg, het is moeilijk daar door heen te komen. Het is een tegenstander die het je heel moeilijk kan maken. Inter is een geval apart. Ik heb ze vorig seizoen een paar keer zien spelen. Ze hebben een trainer die van het elftal een echt team heeft weten te maken en de problemen in verdedigend opzicht heeft opgelost door Cannavaro te kopen. Daarnaast hebben ze Vieri en Ronaldo, ook geen slechte voetballers. Maar als je kijkt naar de andere poules heb je niet te klagen. "

Ajax heeft een jong team met weinig ervaring in de Europese toernooien. Volgens Winter is dat geen voordeel, maar het hoeft ook geen verschil te maken. ,,We moeten zorgen dat we goed gewapend de wedstrijden in gaan. In zo´n toernooi moet je groeien. Het voordeel is dat je in een poule zit en in ieder geval zes wedstrijden speelt. We hebben een paar oudere jongens in de ploeg die genoeg hebben meegemaakt. In de voorbereiding op een wedstrijd bekijken we beelden van de tegenstander. Op de trainingen kun je dan aangeven dat het totaal andere wedstrijden zijn en de jongere spelers duidelijk maken wat ze kunnen verwachten. Het hele gebeuren er omheen is anders. Het zijn wedstrijden op zich, dan moet je er echt staan, zeker als we doorgaan in het knock-outsysteem. Want ik ga ervan uit dat we bij de eerste twee eindigen. "