Menu

Winter: ''We waren de veel betere ploeg''

Aron Winter zei, voor de camera's van de NOS, dat hij de uitslag onterecht vond. Volgens de aanvoerder zat er donderdag zeker een gelijkspel in -en misschien zelfs winst. 'We vandaag waren de veel betere ploeg. We kregen veel kansen, maar deze hebben we niet benut. De Zwitsers kregen een halve kans en daar viel een doelpunt uit.'

Foto: Louis van de Vuurst

Ajax begon sterk aan het duel. Winter had een verklaring waarom de ploeg de wedstrijd vervolgens uit handen gaf. "Het eerste kwartier bleven we voetballen, waardoor Lausanne in de problemen kwam. Daarna zochten wij meer de diepe bal. Dat pakte uit in ons nadeel. Zij stonden als een blok en wij kwamen er niet doorheen."

Over veertien dagen is de return in de Amsterdam ArenA. Winter heeft goede hoop dat Ajax de volgende ronde bereikt. "Over het geheel hebben we vandaag redelijk gevoetbald. We hebben geknokt en wisten veel kansen te creeren. Als ons dat over twee weken weer lukt, dan scoren we vast één of twee keer. Vandaag misten we die scherpte. Maar ook het wegvallen van Wamberto en de beslissingen van de scheidsrechter waren in ons nadeel."