Menu
Winterse training op de Toekomst

Winterse training op de Toekomst

Een grote groep Ajacieden trainde woensdagochtend op de Toekomst. Naast de gebruikelijke spelers van het eerste elftal waren er eveneens de nodige spelers van Jong Ajax en de A1 te bewonderen. Ajax bereidt zich voor op de thuiswedstrijd tegen Willem II die zaterdagavond op het programma staat.

Veel Ajacieden rekenden vooraf op een koude temperatuur. Ze hadden zich zoveel mogelijk ingepakt waardoor voor het eerst in het seizoen 2014/15 mutsen op de hoofden van de spelers te zien waren. Onder leiding van performance coach Björn Rekelhof konden de spelers zich nog verder opwarmen tijdens de warming-up.

Tijdens de rondo en afsluitende partijvorm waren er enkele mooie combinaties zien. Zeker de één-twee tussen Thulani Serero en Lucas Andersen mocht er zijn, waarna de Deen doelman Jasper Cillessen knap omspeelde en afrondde. De drie A-junioren Vaclav Cerny, Abdelhak Nouri, Robert Muric en Donny van de Beek speelden eveneens mee in de partijvorm die verder bestond uit louter spelers van het eerste elftal.

Anwar El Ghazi deed hier niet aan mee. Hij trainde woensdag apart van de groep in verband met liesklachten.

Na afloop van de training bleven de spitsen Arek Milik en Kolbeinn Sigthórsson op het trainingsveld achter om verder af te ronden op het doel van Diederik Boer. Later sloot ook Muric zich bij hen aan.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Een grote groep spelers trainde woensdagochtend op de Toekomst. Een grote groep spelers trainde woensdagochtend op de Toekomst.
Een warming-up was met het koude weer meer dan welkom. Een warming-up was met het koude weer meer dan welkom.
Keeperstrainer Carlo l'Ami nam de doelmannen zoals gewoonlijk goed onder handen. Keeperstrainer Carlo l'Ami nam de doelmannen zoals gewoonlijk goed onder handen.
Cerny, Nouri en Van de Beek sloten namens de A1 aan bij de training van het eerste. Cerny, Nouri en Van de Beek sloten namens de A1 aan bij de training van het eerste.
Tijdens de rondo ging het er fel aan toe. Tijdens de rondo ging het er fel aan toe.