Menu

Wisselend succes internationale Ajacieden

Zes Ajacieden waren woensdagavond uitgewaaierd over verschillende internationale velden. Slechts twee, Pasanen en Chivu, keerden puntloos terug naar Amsterdam. Galásek en Van der Meyde wonnen, Trabelsi en Zlatan speelden gelijk.

Andy van der Meyde begon in de basis van het Nederlands elftal en speelde de hele westrijd in en tegen Noorwegen. Nederland won in een matig duel met 1-0, de voorzet kwam van de voeten van de Ajacied. Edgar Davids, ex-Ajacied, tikte de winnende treffer binnen.

Petri Pasanen ontving met het Finse nationale team de Ieren. Pasanen speelde eveneens de hele wedstrijd. De verdediger kon niet voorkomen dat na negentig minuten een stand van 3-1 in het voordeel van de gasten op het scorebord preikte.

Zlatan was met Zweden succesvol. De Scandinaviërs vlogen naar Moskou voor de oefeninterland tegen Rusland. De thuisploeg kwam op voorsprong maar Zlatan redde Zweden door in de laatste minuut alsnog te scoren. De Ajacied speelde de hele wedstrijd.

Trabelsi nam het in en met Tunesië op tegen Frankrijk. De Ajacied speelde negentig minuten en wist Frankrijk knap op een 1-1 gelijkspel te houden. Na ruim een kwartier spelen, scoorde Frankrijk al de openingstreffer, maar nog voor rust maakte Jamali voor de thuisploeg de gelijkmaker. Na rust bleef Tunesië domineren. Gescoord werd er echter niet meer.

Tomás Galásek startte in de basiself van Tsjechië. Tegen buurland Slowakije behaalde Galásek met zijn teamgenoten een 4-1 overwinning. De Ajacied verliet in de 76e minuut, met een gele kaart op zak, het veld voor Stajner.

Captain Chivu was met Roemenië niet succevol tegen Griekenland, dat aantrad zonder Machlas. In Constanta versloegen de Grieken het gastland met 1-0. Na een kwartier spelen schoot Giannakopoulos zijn land al op voorsprong. Hoewel Roemenië in de tweede helft beter was, kwam het niet tot een doelpunt. Ook Chivu speelde het hele duel.