Menu

Wisselende resultaten Europese opponenten Ajax

Van de Europese tegenstanders uit groep H van de UEFA Champions League, maakte AC Milan dit weekeinde de meeste indruk. De koploper in de groep van Ajax, won in de eigen competitie de 'uitwedstrijd' tegen Inter met 1-3. Club Brugge speelde gelijk tegen Anderlecht, terwijl Celta de Vigo met 2-1 verloor bij Malaga.

AC Milan won de 'uitwedstrijd' tegen Inter volkomen verdiend. Inzaghi zorgde voor de 0-1 door - bedoeld of onbedoeld dat was de vraag - een vrije trap van Pirlo met het hoofd van richting te veranderen.

Nog geen halve minuut na de hervatting maakte de Braziliaan Kaka er 0-2 van. Hij kon ongehinderd een voorzet van Gatusso binnen knikken. Sjevtsjenko besliste het duel een kwartier voor tijd, omdat doelman Toldo dat daarvoor bij herhaling had voorkomen.

De fans van de blauw-zwarten stonden prompt op om naar huis te gaan. Invaller Obafemi Martins weerhield hen daarvan door fraai voor 1-3 te zorgen. De jonge Nigeriaan wurmde dan wel goochelde zich langs een paar tegenstanders en knalde hard en hoog raak. De kans op de 2-3 liet hij echter liggen. Coach Hector Cuper haalde Andy van der Meyde, voor de gelegenheid op de linkerflank geposteerd, al na 35 minuten naar de kant. Kennelijk uit tactische overwegingen, want de ex-Ajacied speelde zeker niet slecht.

Club Brugge

Anderlecht is er niet in geslaagd nog verder uit te lopen in de Belgische competitie. De lijstaanvoerder speelde zondagavond in Brussel gelijk (1-1) tegen concurrent Club Brugge, vorige week wel de mindere van Ajax. Aruna Dindane opende de score na een half uur. Anderlecht maakte vervolgens de fout tevreden achterover te leunen in plaats van een beslissing af te dwingen.

Brugge kreeg daardoor de kans zich terug te knokken en het evenwicht in de slotfase te herstellen. Dat was verdiend. Andres Mendoza, in Amsterdam geschorst, was de doelpuntenmaker. Het gat tussen beide rivalen bleef derhalve zeven punten.

Celta de Vigo

Al binnen het kwartier keek Celta bij Malaga tegen een achterstand aan, die pas in de 71ste minuut door Milosevic ongedaan werd gemaakt. Maar dat bracht de thuisclub niet in verlegenheid want vier minuten later hadden ze de voorsprong al weer in handen. Celta kon zich niet opnieuw langszij werken, waardoor de 2-1 nederlaag een feit was.

Bron: ANP