Menu
Wisselende resultaten internationals

Wisselende resultaten internationals

Veel internationals van Ajax kwamen vrijdag in actie voor hun land in de strijd om kwalificatie voor het WK 2014. Bij het grote Oranje (2-2 tegen Estland) moest Kenneth Vermeer genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Kolbeinn Sigthórsson kende een betere avond. Hij scoorde voor IJsland in de uitwedstrijd tegen Zwitserland (4-4).

Bij het Nederlands elftal kreeg Michel Vorm tegen Estland de voorkeur boven Kenneth Vermeer, de enige Ajacied in de selectie van bondscoach Louis van Gaal. Het WK-kwalificatieduel eindigde in 2-2. Geen goed resultaat, maar Oranje gaat nog altijd soeverein aan kop in groep D. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Oranje zes punten voorsprong op Roemenië. Dinsdag wacht het uitduel met Andorra.

Nicolai Boilesen en Viktor Fischer boekten met Denemarken een 1-2-zege op Malta. Boilesen speelde net als de naar Tottenham Hotspur vertrokken Christian Eriksen de hele wedstrijd. Viktor Fischer viel vlak voor tijd nog in. Ondanks de zege staat Denemarken nog altijd voorlaatste in groep B. Maar de verschillen zijn klein, want nummer twee Bulgarije heeft slechts één puntje meer dan de Denen.

Kolbeinn Sigthórsson kende een spectaculaire wedstrijd met IJsland. Het uitduel met Zwitserland, koploper in poule, eindigde in 4-4. IJsland kwam al na drie minuten met 0-1 voor dankzij een treffer van Johann Gudmundsson. Daarna scoorden de Zwitsers vier keer op rij, waardoor het duel vroeg in de tweede helft beslist leek. Sigthórsson tekende in de 56ste minuut echter voor de 2-4 en Gudmundsson maakte daarna ook nog twee treffers. IJsland staat vierde in poule E met tien punten uit zeven duels, Zwitserland leidt met 15 punten.

Niklas Moisander verloor thuis met Finland met 0-2 van wereldkampioen Spanje. De Ajacied speelde de hele wedstrijd en droeg de aanvoerdersband. Voor de Finnen lijkt het WK ver weg. Ze staan met nog twee wedstrijden te gaan derde in poule I met zes punten uit zes wedstrijden. Spanje (14 uit 6) is niet meer bij te halen, Frankrijk (11 uit 6) staat er ook een stuk beter voor.

Ook een aantal jeugdinternationals van Ajax kwam vrijdag in actie. Lucas Andersen boekte met Denemarken o/21 een 6-0-zege (EK kwalificatie) op Andorra. De Ajax-aanvaller kwam na de rust in het veld en tekende voor het laatste doelpunt. Nederland o/19 oefende tegen Duitsland o/19. Dat was geen succes. Oranje verloor met 1-6. Ajacieden Riechedley Bazoer en Sam Hendriks stonden in de basis.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl