Menu
Wissels Ajax O19 beslissend in Utrecht

Wissels Ajax O19 beslissend in Utrecht

Winterkampioen Ajax O19 heeft aan het duel met FC Utrecht O19 drie punten overgehouden (0-3). Gouden wisselspelers Zian Flemming (2) en Mees de Wit beslisten zaterdagmiddag het duel op Sportcomplex Zoudenbalch. De ongeslagen reeks van inmiddels 17 wedstrijden duurt voort bij de jeugdige Ajacieden.

Met een gelijkspel tegen Feyenoord O19 (2-2) stelde het team van Aron Winter vorige week het winterkampioenschap veilig. Dit weekend keerde Francesco Antonucci na blessureleed terug in de basisopstelling. Helaas duurde de rentree van de creatieveling maar een half uur waarna hij werd gewisseld voor aanvaller Mees de Wit. 

Attractieve beginfase 
Het toegestroomde publiek genoot van een attractieve beginfase waarbij de eerste kans voor Ajax-aanvoerder Dani de Wit was. In vogelvrije positie kopte de middenvelder een voorzet rakelings naast het Utrechtse doel. De Amsterdammers bleven controleren terwijl de thuisploeg gevaarlijk loerde op de counter.

89. Doelpunt #AjaxO19! Zian Flemming maakt zijn tweede van de middag en blijkt een gouden wissel, 0-3! #utraja

— AFC Ajax (@AFCAjax) 10 december 2016

Na een kwartier verzuimde Utrecht-spits Ronaldo Lopes Duarte Lima zo’n tegenaanval te verzilveren. De rappe buitenspeler deed met een rollertje voorlangs zijn prachtige voornaam onvoldoende eer aan. Een bal op de paal (FC Utrecht) en een afgekeurd Ajax-doelpunt (omhaal Sierhuis) zorgden voor de verrassende ruststand van 0-0. 

Gouden wissels
Voor Winter was de competitiewedstrijd een gelegenheid om veel wijzigingen door te voeren in zijn elftal. Het inbrengen van Flemming bleek een gouden zet. Want in de 67e minuut viel een prachtig afstandsschot van de middenvelder schitterend in de bovenhoek: 0-1. Toen vervolgens Mees de Wit een rebound tegen de touwen schoot (0-2) en wederom Flemming de 0-3 verzorgde, bleken de wissels beslissend in Utrecht.

Laatste competitieduel 2016
Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Willem II. Het laatste competitieduel voor de winterstop begint om 14:30 uur op sportcomplex de Toekomst. De toegang is gratis. 

Utrecht O19 - Ajax O19: 0-3 (0-0): 69. Flemming 0-1, 76. M. De Wit 0-2, 89. Flemming 0-3. 

Opstelling Ajax O19: De Lange; Ter Heide (63. Bakboord, Doekhi, Struijk (45. Sidoel), Kemper; D. De Wit, Matusiwa (73. Benninga), Antonucci (31. M. de Wit. ); Lang, Sierhuis (65. Flemming), Nunnely.

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst