Menu
'Wissels deden wedstrijd kantelen'

'Wissels deden wedstrijd kantelen'

De kranten waren na de wedstrijd FC Twente - Ajax redelijk eensgezind: De wissels van Frank de Boer zorgden voor de comeback van Ajax. Meer dan een gelijkspel had Ajax ook niet verdiend, zo oordeelden de ochtendkranten op maandag.

De Volkskrant is van mening dat Ajax het puntenverlies voor een groot deel aan zichzelf kan wijten. ‘Slordig Ajax verliest eerste punten’ kopt de krant boven het artikel. De krant slaat ook een positieve noot bij de wissels van coach Frank de Boer. ‘Viktor Fischer kwam voor Arek Milik en speelde achter de doorgeschoven Davy Klaassen. Een paar jaar terug was het koppel Fischer/Klaassen uitermate succesvol in de Champions League voor A-junioren’ blikt de krant terug. Aan het einde van het artikel beschrijft de krant waarom het Ajax niet lukte om de volle buit te pakken. Dit lag volgens de krant aan de slordigheid in de slotfase. ‘Gudelj bracht vanaf elf meter eindelijk de juiste focus op: 2-2. Het startsein voor een Amsterdams slotoffensief zou je denken. Maar wederom sloop er een zorgwekkende slordigheid in de ploeg van De Boer’ , zo valt te lezen in De Volkskrant.

‘Goal helpt Fischer op lange weg terug’ kopt het Algemeen Dagblad. Zij besteden na de wedstrijd een heel artikel aan de 21-jarige Deen. Vooral de stappen die de Ajacied na zijn blessure moet maken worden breed uitgemeten. Na zijn aansluitingstreffer kwam Fischer tot een opvallende ontdekking. ‘Nee, zo’n doelpunt had hij vorig seizoen niet kunnen maken. ,,Dan had ik waarschijnlijk niet eens geweten waar die bal op dat moment was. Ik heb een plan gemaakt. Niet op papier, maar het zit goed in m’n hoofd.", tekent de krant op uit de mond van de gretige buitenspeler. Ook wordt even stilgestaan bij de ommekeer van de wedstrijd. ‘De wissels van Frank de Boer deden de wedstrijd kantelen’, zo schrijft de krant. Om vervolgens af te sluiten met de mening van Fischer over zijn nieuwe positie. ,,Of het mij nu bevallen is? Ik heb gescoord, dus mij hoor je nu geen ‘nee’ zeggen’."

Nemanja Gudelj wekt met een grote foto de aandacht in De Telegraaf. ‘Gudelj bezorgt Ajax gif’ is de kop van het artikel. Sinds de Servische middenvelder in de basis staat, heeft Ajax geen wedstrijd meer verloren, merkt de krant op. Toch was Gudelj kritisch na de wedstrijd: ,,Bij de 0-1 liep Felipe Gutiérrez slim bij mij weg. Hij had me bij die corner te pakken in de vooractie", zo beschreven ze de woorden van de krachtige middenvelder. De verslaggever van Telesport was van mening dat Ajax pas na de 2-0 er een schepje bovenop deed. 'Toen zag je gelijk dat FC Twente het moeilijk kreeg. Voetballend is Ajax natuurlijk een stuk verder,' zo is te lezen in krant. Toch hadden de Amsterdammers de debuterende keeper Joël Drommel wat vaker mogen uittesten: 'Ajax had veel balbezit, maar daar heb je zo weinig aan als je weinig creëert.'

Trouw heeft veel aandacht voor Joël Drommel, de 18-jarige goalie van FC Twente maakte afgelopen zaterdag zijn debuut voor de hoofdmacht van de Tukkers. Over Ajax was de krant kort en krachtig: 'Een Ajax in goeden doen had de drie punten alsnog meegenomen uit Enschede, nu moest er een dubieuze penalty aan te pas komen om al te smadelijk puntenverlies te voorkomen. Breekijzer Yaya Sanogo was al aan het vallen toen hij op het laatste moment nog een zetje kreeg van Drommel,' zo was het oordeel van de krant.

Tekst en foto: Ajax.nl