Menu

Wisselvallig Ajax langs Roda

Een wisselvallig Ajax heeft met 4-2 afgerekend met een tegenvallend Roda JC. De Limburgers maakten het Ajax maar een paar keer echt heel lastig en scoorden prompt. Van der Vaart en Maxwell moesten geblesseerd van het veld. Voor Ajax scoorden Ibrahimovic, Van der Vaart, Sneijder en Boukhari. De hoogtepunten lees je hier.

90. Witschge krijgt de kans op het vijfde doelpunt maar kijkt eerst of hij wel doormag. Daardoor zet hij Roda weer goed en schiet de Amsterdammer naast.

88. WISSEL RODA. Luijpers mag er direct uit van Vloet. Zijn vervanger is Baslanti.

88. Litmanen wordt door Luijpers naar de grond getrokken. Een penalty is terecht, maar Van Egmond wil er tot ontsteltenis van het hele stadion, niets van weten.

WESLEY SNEIJDER wordt met 46% van de stemmen tot Ajacied van de Wedstrijd gekozen.

82. GOAL!! Boukhari scoort op een prima moment, snel na de tegengoal, de 4-2. Nadat Addo eerst verdedigt tegen Witschge komt de bal voor de voeten van Boukhari die verwoestend uithaalt.

80. GOAL. Roda JC is terug in de wedstrijd. Soetaers geeft een voorzet waar Sergio ongedekt de 3-2 binnen kopt.

79. Van der Meyde gaat op rechts door, loopt twee passen en haalt verwoestend - maar zonder richting - uit.

73. Goede corner Sneijder, komt via via bij Van der Meyde die goed voorzet waar Litmanen kopt. Roorda staat echter een doelpunt in de weg.

73. Vrije trap Ajax door Witschge snel genomen. Van Dijk jaagt de bal over de achterlijn.

72. WISSEL RODA. Diego Jongen vervangt Kevin van Dessel.

70. GELE KAART voor Wesley Sneijder na een lichte overtreding op Van Dijk.

69. Boukhari start op een passje van O'Brien, maar waar Rudge en Roorda elkaar in de weg lopen, loopt Boukhari de verkeerde kant op.

66. Jari Litmanen moet Ajax op 4-1 zetten als hij de bal aan de rechterkant krijgt. Maar het is niet de avond van de Finnen, want ook Litmanen laat veel steekjes vallen. Nu probeert hij Sneijder te bereiken, maar die staat er ongelukkig voor en Roda werkt weg.

59. Corner Roda JC. Lobont stompt de bal van Soetaers ver zijn gebied uit.

56. WISSEL AJAX. Van Damme komt voor Zlatan. Dat betekent positioneel dat Van Damme linksachter gaat spelen, O'Brien terug verhuist naar rechts en Yakubu voor de verdediging Sergio weer moet opvangen. Litmanen staat in de spits.

54. Chivu wil de bal van ruim 30 meter achter Roorda schieten, maar de doelman heeft geen moeite met de lage bal.

53. Vrije trap Ajax. Luijpers houdt Ibrahimovic tegen, maar Van Egmond weigert een kaart te geven.

50. Witschge krijgt de bal plotseling voor de voeten. Hij kan niet meer dan een zacht rollertje voortbrengen maar dat is genoeg om Van Dijk de stuipen op het lijf te jagen. De verdediger schiet de bal achter.

46. WISSELS AJAX en RODA. Van der Vaart is in de kleedkamer achtergebleven en voor hem is Jari Litmanen in het veld gekomen. Bij Roda kan Senden niet verder en speelt Sonkaya in diens plaats.

45. Van Egmond fluit na twee minuten extra tijd voor de rust.

44. Sergio wordt in het centrum niet opgevangen en schiet weer fraai op doel. De redding van Lobont is weer prima.

43. Van der Vaart en Senden knallen met de hoofden tegen elkaar. Van der Vaarat gaat naar de kleedkamer.

39. Ajax is defensief niet sterk bezig. Pasanen dekt Sergio aan de verkeerde kant waardoor de doelpuntenmaker van zes minuten terug opnieuw een doelpoging mag wagen. Lobont keept echter sterk en pakt ook de zachte bal die Anastasiou in de korte hoek wil prikken.

34. Zlatan wordt aangetikt. De vrije trap wordt opnieuw door Sneijder genomen, die nu voor de bovenhoek kiest. Roorda ziet de bal echter op tijd aankomen.

33. GOAL. Roda JC komt terug in de wedstrijd. Senden speelt Chivu uit op links, geeft voor op Sergio die de bal prachtig inschiet, 3-1.

31. WISSEL AJAX. Richard Witschge komt in het veld voor Maxwell, die na de tik van Senden is aangeslagen. Daardoor moet Koeman zijn opstelling doorelkaar gooien. Yakubu gaat op rechts spelen en O'Brien keert terug naar links.


30. De bal komt na een mooi overstapje van Zlatan bij Boukhari terecht. De Rotterdammer haalt in een keer uit maar Roorda kan de bal nog overtikken.

27. GOAL!!! De hele week oefenen heeft nut gehad. Sneijder krult de bal over de muur in de ongedekte hoek, 3-0.

27. Senden vangt Maxwell hard op nadat de Braziliaan door Lobont de diepte is ingestuurd. Ajax krijgt een vrije trap.

18. GOAL!! Sneijder onderschept de bal en stuurt met links Van der Meyde weg op rechts. Die zet voor en Van der Vaart kopt vogelvrij binnen, 2-0.

16. GOAL!!! Corner Ajax. Nu zit Roorda mis omdat Chivu doorkopt. Zlatan staat bij de tweede paal en zet zijn schoen tegen de bal, die prompt in de verre hoek verdwijnt, 1-0.

15. Corner Ajax. Ook nu vangt Roorda zonder problemen de bal van Sneijder.

13. Zlatan ontvangt op links de bal en komt naar binnen. Voor het doel komt hij tot een schot dat echter weg draait van de goal.

9. Sergio is Yakubu kwijt en kan vanaf rechts laag voorzetten. Voorin glijdt Viselich weg waardoor de bal voorlangs rolt en de kans voor Roda is verkeken.

8. De bal eindigt na de corner van Sneijder recht in handen van Roorda.

8. Sneijder geeft een prachtig balletje binnendoor op Zlatan. De Zweed stuit echter op Roorda, die de bal tot ccorner werkt.

7. Goede voorzet Maxwell vanaf links waar Zlatan, Boukhari en Van der Vaart staan. Roorda stompt de bal met zijn vuist weg.


5. Tom Soetaers loopt over links door alsof het de goedkeuring heeft van O'Brien. De Belg mag zelfs voorzetten, waar Chivu koppend opruimt.

1. Ajax trapt af. Van der Meyde en Boukhari starten aan hun 'eigen' kant van het veld. Dus Van der Meyde op rechts en Boukhari op links.

Opstellingen:

Ajax: Lobont; O'Brien, Pasanen, Chivu, Maxwell, Yakubu, Sneijder, Van der Vaart, Van der Meyde, Zlatan, Boukhari.

Wissels: Didulica, Witschge, Van Damme, Mendes, Krohn-Dehli.

Roda JC: Roorda, Senden, Filipovic, Addo, Viselich, Sergio, Soetaers, Van Dessel, Van Dijk, Anastasiou, Luijpers

Wissels: Kujovic, Rudge, Jongen, Van Mieghem, Sonkaya, Brouwers, Baslanti

Scheidsrechter: Dick van Egmond